Belföld

Összefogás a Vörösmarty Rádióért

Az eddigieknél szorosabbra fűzi együttműködését júliustól a Fehérvár Médiacentrum és a Kodolányi János Főiskola által működtetett Vörösmarty Rádió.

A rádió esetleges megszűnésével kapcsolatos korábbi hírekre széles körű társadalmi összefogás jött létre, melyhez Székesfehérvár is csatlakozott. Cser-Palkovics András szerint a Vörösmarty Rádió közel két évtizede aktív részese városunk életének, éppen ezért mindent meg kell tennünk a fennmaradásáért.

Bozai István, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója elmondta: természetes, hogy segítséget nyújtunk a Főiskolának ebben a helyzetben. Eddig a morning showt készítettük, most pedig – átmenetileg – a délutáni időszak műsoraiban is jelen lesznek munkatársaink.

Virágh Ildikó, a Vörösmarty Rádió főszerkesztője elismerően nyilatkozott a médium érdekében formálódott szakmai összefogásról. “Jó tudni, hogy a rádió fontos Székesfehérvárnak, és köszönöm mindazoknak, akik ebben a helyzetben mellénk állnak” – tette hozzá.

Mint közismert, a rádió frekvenciaengedélye hamarosan lejár. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság már döntött az új pályázat kiírásáról, amelynek elbírálásáig a Fehérvár Médiacentrum nyújt szakmai segítséget a rádió működtetéséhez.

Az összefogás megmentette a rádiót, így a Vörösmarty Rádió hétfőtől új műsorokkal, de a város eseményei, hírei iránti megszokott igényességével továbbra is számít a hallgatók figyelmére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik