Belföld

A GYSEV is vizet oszt utasainak

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. is oszt hűtött, szénsavmentes ásványvizet az utasainak a szombattól elrendelt hőségriadó ideje alatt.

Rázó László elmondta, hogy vezető jegyvizsgálóik reggel 9 és este 7 óra között osztanak innivalót félliteres palackokban, elsősorban a kisgyermekes nőknek, a várandós kismamáknak és az idős utasoknak.
Hozzátette: a nagyobb állomásokon – így Sopronban és Szombathelyen – a várótermekben műanyag poharakban kaphatnak az utasok hűtött vizet.

Korábban a MÁV jelentette be, hogy Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, illetve vidéken a miskolci, a szegedi, a debreceni, a nyíregyházi, a pécsi, a szolnoki, a nagykanizsai, a zalaegerszegi, a békéscsabai és a győri állomáson lehet majd ingyenesen átvenni egyliteres ásványvizet a vasúttársaság dolgozóitól. Erről a Győr24-en is olvashattak.

A szakemberek folyamatosan ellenőrzik a vasúti pályákon a sínek hőmérsékletét, és ha az a 45 fokot eléri vagy meghaladja, akkor fokozott pályafelügyeletet vezetnek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik