Belföld

Nő az agresszív esetek száma a pszichiátrián

ordít (kiabál, )
ordít (kiabál, )

Határok-határátlépések - ezzel a címmel rendezték meg Győrben a Pszichiátriai Szakdolgozók találkozóját. A 3 napos konferencián a tapasztalatszerzésen túl az is cél, hogy a túlterhelt orvosok és ápolók visszaigazolást kapjanak munkájuk fontosságáról.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szervezésében Győrben rendezték meg a Pszichiátriai Szakdolgozók Országos Konferenciáját, azt a vándortalálkozót, melyet immár 13. alkalommal rendeznek meg a részleg dolgozóinak. A 3 napos konferencia csütörtökön a Hotel Famulusban, sajtótájékoztatóval vette kezdetét, ahol elhangzott, hogy a kongresszus évről évre megújuló, aktualitást képviselő, szakmai fórummá nőtte ki magát. „Konferenciánk célja a tapasztalatszerzésen túl az, hogy a túlterhelt ápolók egy kis visszaigazolást kapjanak, és kicsit megpihenjenek. Ugyanakkor fontos, hogy ilyenkor necsak a szakmai trendről beszéljünk, hanem arról is, hogy gondolkodnunk kell azon, hogy miből fogjuk finanszírozni az utánpótlást annak érdekében, hogy a szakma stabil lábakon álljon” – mondta Bugarszki Miklós, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke, aki nem mellesleg a konferencia ötletgazdája is egyben.

A pszichiátriai betegek száma megnőtt, ez a társadalmi hatásoknak, az emberi egzisztencia hullámzásának, a drog és alkoholproblémáknak is köszönhető. Egyre speciálisabb eseteket látunk el, egyre agresszívebb betegekkel találkozunk” – ezt már Dr. Feller Gábor mondta, a győri kórház Pszichiátriai Osztályának osztályvezető főorvosa.

A szakemberek a média munkatársainak azt is elárulták, hogy bizony nagyon rezeg a léc, ahogy az összes többi területen, a pszichiátrián és az addiktológiában is komoly problémákkal küzdenek. Kevés a szakember, ugyanúgy, ahogy az utánpótlás is. Pillanatnyilag még el tudják látni az eseteket, és mindenképpen azon lesznek az egészségügyben dolgozók, hogy javítsanak a helyzeten. Ezért is fontos ez a konferencia, hiszen itt az érintettek megvitathatják a fajsúlyos kérdéseket, és tanácsokkal segíthetik egymás munkáját az előremutató jövő érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik