Belföld

Megkezdődött a reformátusok háromnapos fesztiválja

Pitti Katalin koncertjével kezdte meg a reformátusok Dunán-túli közössége a székesfehérvári fesztiválját. A Republic és a Keresztény Motorosok zárják a mai napot.

A háromnapos fesztivál minden jót ígér. A több sátorban zajló programok minden korosztályt csábítanak a székesfehérvári Bregyó-sporttelepre. A legkisebbeket a szomszédos Vörösmarty Általános Iskolában szórakoztatják három napon keresztül bábszínházzal, gyermekkoncertekkel, foglalkozásokkal. A felnőttek így biztos kezekben tudhatják kicsinyeiket, miközben maguk is nekivághatnak a fesztiválnak.

A mai napon Pitti Katalin operaénekes kezdte meg a programok sorát. A Budai úti református templomban Steinbach József püspök konferálta fel a művésznőt. Mint mondta: azért szereti Pitti Katalint, mert énekéből árad a szolgálat őszintesége, hangja Istentől való. Pitti Katalin valóban népszerű, nemcsak a templomokban. Hangja betölti a tér minden zugát, előadókészsége a sikert garantálja. Így volt ez ma is a Budai úti református templomban.

A fesztiválon van Imre Bálint esperes is, aki még ma kiállítást nyit majd meg. A mai napon fellép a Primavera Vegyeskar, a Canticum Novum Kamarakórus.

Este kilenc órakor a Republic Együttes ad koncertet a Bregyó-közi nagyszínpadon, őket a Keresztény Motorosok követik.

Szombaton egésznapos fesztivál várja a Fehérvárra érkezőket, amit a Ghymes koncertje zár majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik