Belföld

Figyelem! Besurranók!

betörő (betörés, betörő)
betörő (betörés, betörő)

Sokan nyitva hagyják a lakások, házak ajtóit, illetve ablakait a hőség enyhítése érdekében, és nem foglalkoznak azzal, hogy ezzel megkönnyítik a tolvajok dolgát. Ezen esetekre ugyanis egyértelműen igaz a mondás, miszerint alkalom szüli a tolvajt.

A bűnelkövetők ugyanis a házakat végigpásztázva azt választják ki, ahova a legkevesebb idő- és energiaráfordítással tudnak bejutni. Egy szúnyogháló, vagy egy leengedett roló nem jelent akadályt a számukra. Pillanatok alatt már benn is vannak a házban egy nyitva hagyott ajtón, vagy ablakon keresztül.

Így nem árt az óvatosság! Ezért kérjük, hogy fogadják meg tanácsainkat!

Kérjük, hogy nyílászáróik ne csak csukott, hanem zárt állapotban legyenek! Különösen akkor, hogyha házban, vagy földszinti lakásban laknak! Értékeiket – táskákat, pénztárcákat, ékszereket – ne közvetlenül a bejárati ajtó, vagy az ablak közelében tárolják! Amennyiben tehetik, lakásukat lássák el különböző biztonságtechnikai védelemmel. Akár riasztóval, akár biztonsági zárral, akár biztonsági kamerával, esetleg távfelügyelettel!

Amennyiben mégis megtörténik a baj, és bűncselekmények áldozataivá váltak, ne tétlenkedjenek, elsőként a rendőrséget hívják! Hiszen az elkövetők még a közelben lehetnek, így a rendőröknek nagyobb esélyük van arra, hogy elfogják őket.

Így történt ez a tegnapi napon három fehérvári esetben is. A lopást illetve annak kísérletét követő azonnali bejelentés után ugyanis a fehérvári járőrök egyből a megadott címekre mentek, aminek közelében mindegyik esetben el is fogták az elkövetőket.

Budai úton lévő közműépítési területről szerdán délelőtt egy Hilti fúrót vitt el egy 50 és egy 45 éves hajléktalan férfi, akiket a járőrök fogtak el. Így a 250 000 Ft-os lopási kár megtérült. A két tolvajt a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.

A Széchenyi utcában lévő egyik családi házba a tetőablakon keresztül jutott be tegnap kora délután az elkövető. Mivel azonban a tulajdonos megzavarta, így eltulajdonítani semmit nem tudott. A bejelentést követően itt is sikerült perceken belül elfogni a 18 éves férfit, akit a tulajdonos fel is ismert, mint azt, aki a házában járt. Így a nyomozók lopás kísérlet elkövetése miatt indítottak vele szemben büntetőeljárást.

Szintén a nyitott ablakon keresztül ment be a Petőfi utcában egy földszinti házba egy 23 és egy 25 éves fehérvári férfi, akiket azonban szintén megzavartak, így üres kézzel menekültek el a helyszínről. A ruházatuk alapján azonban a fehérvári rendőrök őket is elfogták, majd lopás kísérlet miatt kihallgatták őket. Egyelőre egyikük tanú, míg másik gyanúsított az ügyben-mondta el a Fehérvár 24-nek Németh – Kész Mónika a a megyei rendőrség szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik