Belföld

Fehérvári rendőrök a régió legjobb balesethelyszínelői

A rendezvénynek négy Balaton-parti település, Balatonkenese, Balatonalmádi, Balatonfüred és Csopak adott otthont június 26-án és 27-én.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság kezdeményezésére az elmúlt napokban megszervezett Régiós Balesethelyszínelői Versenyt a székesfehérvári balesethelyszínelők nyerték, megelőzve ezzel Somogy, Veszprém illetve Zala megye helyszínelőit, valamint saját megyéjük többi csapatát.

A kétfős csapatok mind elméletben, mind gyakorlatban összemérték tudásukat. Először egy KRESZ, majd egy szakmai tesztlapot kellett kitölteniük. Ezt követően kerülhetett sor a gyakorlati megmérettetésekre, ahol öt szakmai feladatot kellett megoldaniuk, illetve egy vezetéstechnikai pályán kellett végigmenniük.

A versenyen – amelyet Óberling József r.ezredes úr, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője is megtisztelt jelenlétével – a megyék külön értékelték és díjazták legjobbjaikat, akik részt vesznek az országos megmérettetésen szeptember közepén Szolnokon.

A régiós versenyt – ahol Fejér, Somogy, Veszprém és Zala megye csapatai vettek részt – mind elméletben, mind gyakorlatban, mind pedig összesítettben a Székesfehérvári Rendőrkapitányság párosa nyerte. A két fehérvári balesethelyszínelő Makk Flórián r. főtörzsőrmester és Árky Péter r. törzsőrmester huszonegy csapatot maga mögött hagyva végzett az első helyen.

Fejér megyét így ők fogják képviselni az őszi országos versenyen- mondta el Németh – Kész Mónika a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik