Belföld

Diagnosztizálták a díjakat a Petzben

A csütörtöki önkormányzati ünnepség után, pénteken a Petz kórházban is megemlékeztek Semmelweis Ignácról. Az egészségügy legnagyobb ünnepén az orvosokat és az ápolókat is köszöntötték az intézményben.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban egy perces néma felállással kezdődött a Semmelweis napi ünnepség, így emlékeztek az intézmény 2000 dolgozója közül azokra, akik már nem lehetnek a társasággal. A beszédek sorát Dr. Tamás László János indította, aki elmondta, hogy a jövő nemcsak Győrben, hanem a Petz kórházban is épül, és ennek a létesítménynek – hála a munkatársaknak – a szakmai tudása nem kérdőjelezhető meg. ”Nap, mint nap szeretném megköszönni a kollégáimnak a munkáját, hiszen mindenki hozzátesz valamit az intézmény működéséhez, méghozzá nem is keveset. Rengeteg energiát, tudást és nemegyszer szabadidőt áldoznak fel azért, hogy ellássák a betegeket” –hangsúlyozta a főigazgató.

Éppen a feszített és lelkiismeretes munka miatt fontos, hogy elismerjék a dolgozók szaktudását, ezért ebben az esztendőben sem maradhatott el a kitüntetések és elismerések átadása. A Nyári László Nívódíjat ezúttal két orvosnak és egy ápolónak ítélte a kórház vezetősége, mégpedig Dr. Tömböl Ferencnek a kézsebészet megbízott osztályvezetőjének, Dr. Niederland Tamás főorvosnak és Pércsyné Fábián Krisztinának, a pszichiátria osztályvezető ápolójának. „Ez a legnagyobb elismerés amit egy szakdolgozó kaphat a kórháztól. Azt gondolom, hogy ebben a díjban nagyon sok év munkája benne van, és ez nemcsak az én érdemem, hanem azé a csapaté is, akikkel együtt dolgozom, mert ha ők nincsenek, akkor most én sem állhatnék itt” – mondta az ünnepség után meghatottan a Győr24-nek Pércsyné Fábián Krisztina.

Pénteken az orvosi és az ápolási alrendszerben egyaránt gazdára találtak a Kiváló Munkatársaknak járó elismerések is. A kinevezések és előléptetések eredményeként pedig a jövőben 7 doktor viselheti a főorvosi, és további hat szakember az adjunktusi címet, öten pedig alorvosi előléptetésben részesültek.

A hagyományokhoz híven a Patkós Imre emlékérem átadására is sor került, idén Dr. Kretzer András, traumatológushoz került, az egykori győri sebészről elnevezett díj.

A Semmelweis napi ünnepség a nyugdíjba vonuló kollégák búcsúztatásával zárult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik