Belföld

Pintér nem akar csendőrséget

pintér sándor (pintér sándor)
pintér sándor (pintér sándor)

Pintér Sándor belügyminiszter mindig is ellenezte a csendőrség létrehozását - rögzítette a Belügyminisztérium az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében.

Steiner Pál hétfőn sajtótájékoztatón provokációnak minősítette, hogy Pintér Sándor egyeztetést hívott össze a csendőrség felállításáról. Felidézte, hogy a parlament alkotmányügyi bizottságában a tárcavezető egy hónappal ezelőtti meghallgatásakor a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás felvetésére szóba került a csendőrség felállításának a kérdése. A belügyminiszter személyes megbeszélésre invitálta a témáról a jobbikos képviselőt, majd az ugyancsak hozzászóló Steiner Pált, aki tájékoztatóján azt mondta: késve kapott meghívót a tervezett egyeztetésre, de azon egyébként sem vett volna részt.

A tárca közölte: soha nem kezdeményezett olyan megbeszélést, aminek témája a csendőrség újraalakítása lett volna.
Az ezzel kapcsolatos beszélgetés célja éppen az volt, hogy a belügyminiszter mindenki előtt, részletekbe menően világossá tegye álláspontját a csendőrségről, miszerint a csendőrség létrehozását “mindig is ellenezte, most is ellenzi, és ellenezni is fogja” – tudatták.

A Belügyminisztérium ezért minden ezzel ellentétes sugalmazást, célozgatást, félremagyarázást visszautasít, és provokációnak tekint” – áll a közleményben. A BM ebben kitér arra, hogy Pintér Sándor többször kinyilvánította, híve az értelmes vitának, bárkivel szemben szívesen ütközteti érveit álláspontjáról. “Steiner Pál kirohanása azért is érthetetlen, mivel ebben a kérdésben – a csendőrséget nem lehet újjászervezni Magyarországon – a belügyminiszter osztja a szocialista képviselő álláspontját.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik