Belföld

Megmentenék az Arany Alkonyt

Átvenné az Arany Alkony idősotthonokat az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), s az üzemeltetést és az épületek fenntartását is magára vállalná - írta csütörtöki számában a Népszabadság.

A lapnak Köves Slomó vezető rabbi azt mondta: a lakók megkeresése után döntött a hitközség arról, hogy aktívan részt kíván venni a helyzet rendezésében.

A fővárosi kormányhivatal idén márciusban vonta vissza a budapesti Arany Alkony idősotthonok működési engedélyét.

A Fővárosi Szociális és Gyámhivatal április 1-jei hatállyal vonta vissza az Arany Alkony otthonok működési engedélyét. A fő indok az volt, hogy a fenntartó és a tulajdonosok között nem jött létre ingatlanbérleti jogviszony. A döntés nyomán 1300 idős ember ellátása vált bizonytalanná – emlékeztet a lap.

A gyámhivatal a fővárost kérte fel, hogy gondoskodjon a rászoruló idősek ellátásáról, ám az önkormányzat megfellebbezte a határozatot, arra hivatkozva, hogy 15 nap nem elég a megfelelő ellátás megszervezésére és a jogvita megoldására. Az ellátottak biztonsága érdekében a fővárosi önkormányzat legalább 4, de legfeljebb 6 hónap haladékot kért a másodfokon eljáró hatóságoktól a probléma kezelésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik