Belföld

Közmunkások ezrei kerülnek az utcákra

kaszál (kaszálás, )
kaszál (kaszálás, )

Minden eddiginél több közfoglalkoztatottat alkalmaz július 2-a és november 17-e között a Magyar Közút. Az elvégzendő feladatok a kaszálástól az irodai feladatokig terjednek.

Csaknem 2800 főnek biztosít munkát július és november között a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bár a cég üzemeltetési és fenntartási tevékenységének nagy része ma már gépesített, továbbra is vannak olyan jelentős élőmunkát igénylő feladatok, amelyeket a cég a saját munkavállalói mellett csak közfoglalkoztatottak alkalmazásával tud megoldani. A társaság közleménye szerint a munkások a burkolatok, burkolaton kívüli területek és az árkok tisztántartásáról, a forgalom biztonságát zavaró növényzet eltávolításáról, a kézi kaszálásról és az úttartozékok helyreállításáról fognak gondoskodni.

A legtöbb emberre – 1050 fő – Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van szükség, de az ország északi, észak-keleti, valamint dél-dunántúli megyéiben is sok regisztrált álláskereső juthat munkához. A társaság elsősorban azoknak igyekszik munkalehetőséget adni, akik már hosszabb ideje álláskeresők.

A július 2-ától november 17-ig tartó program résztvevői heti 40 órás munkaidőben dolgoznak majd, elsősorban betanított-, segéd-, illetve szakmunkákat végeznek, de lesznek, akik adminisztrációs-, csoport- és brigádvezetői feladatokat látnak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik