Belföld
vaddisznó (vaddisznó, )

Vadászok a feketekereskedelem ellen

Kunstár Csaba

2012. 06. 27. 13:43

A vadgazdálkodók módosítanák a vadászati törvényt.

A vadkárok kezelését és a vadászterületek kialakítását is érinti a Magyar Vadgazdálkodók Egyesületének most elkészült javaslata a vadászati törvény módosításához, amelyet a társszervezetekkel történt egyeztetés után megküldenek a döntéshozóknak – tájékoztatott az egyesület elnöke.

Balsay Miklós elmondta, a három éve alakult szakmai szervezet (amelynek tagjai között az állami tulajdonú erdőgazdaságok többsége mellett vadfeldolgozással foglalkozó társaságok is vannak) a vadgazdálkodók és vadhúsfeldolgozók gazdasági érdekeinek, szakmai céljainak elősegítését, a világhírű magyar vadállomány és vadászati kultúra értékmegőrzését tűzte ki céljául. Hozzátette, az egyesület vezetősége mellett működő szakértői kör a napokban Székesfehérváron összegezte a tagoktól kapott véleményeket, és a javaslatba beépítették az Országos Erdészeti Egyesület észrevételeit is.

“Módosítást javaslunk többek között a vadkárokkal, a vadaskertekkel, a vadászterületi határok kialakításával, a hivatásos vadászok jogkörével, valamint a földtulajdonosi közösségekkel kapcsolatos paragrafusokban. Terveink szerint az anyagot – a vadászati társszervezetekkel való konzultáció után – eljuttatjuk a döntéshozókhoz” – közölte az egyesület elnöke.

Az idei tennivalókról megjegyezte, hogy együttműködési megállapodás aláírását készítik elő az állami erdőgazdaságok tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-vel, valamint az Országos Magyar Vadászati Védegylettel. Az egyesület részt vesz a Nemzeti Vadgazdálkodási Program kidolgozásában, a hazai és uniós források igénybevételével kapcsolatos döntések előkészítésében.

A vadhússal kapcsolatban kiemelt célnak mondta Balsay Miklós, hogy a hazai lőtt vad alapanyag-feldolgozása a lehető legnagyobb mértékben Magyarországon történjen és az egyesület fel kíván lépni a feketekereskedelem ellen.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

ILLUSTRATION - A young man holds a smartphone displaying an erotic photo of a young woman in Hanover, Germany, 31 October 2013. Many headmasters from Cloppenburg have warned parents against the new trend of 'sexting', an act of sending sexually suggestive photographs between mobile phones or upload them to social networks. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.