Belföld

Tóvárosiak foci sikere Opoléban

Székesfehérvárt a Tóvárosi Általános Iskola csapata képviselte, városi bajnokként, hiszen a nagypályás városi diákolimpiát a tóvárosiak nyerték idén.

A Fodor Tamás testnevelő vezette csapat jól helytállt, kis szerencsével bejuthatott volna a torna elődöntőjébe, ehhez egyetlen pont hiányzott. A későbbi győztes német Potsdam ellen 0-0-s döntetlent játszottak a fehérváriak a csoportjukban, ahol két győzelem és egy döntetlen mellett csak egyetlen vereséget szenvedtek el. Legyőzték ukrán ellenfelüket és a házigazdákat is, ezzel a csoport harmadik helyén végeztek, ami azt jelentette, hogy a helyosztón az ötödik helyért játszhattak. Végül orosz ellenfelüktől 3-1-es vereséget szenvedve a 6. helyet szerezték meg a tízcsapatos tornán. A fehérváriak legjobbja a három gólt szerző Szabó Norbert volt. A tornán a Potsdam mögött a lengyel Opole és a brit Darlington csapata állhatott dobogóra.

A mérkőzéseken kívül is számos programon vehettek részt a székesfehérvári fiatalok. Az opolei városnézés mellett természetesen a Lengyelországban is zajló labdarúgó Európa-bajnoksághoz kapcsolódó szórakozásban is volt részük, a negyeddöntő mérkőzéseit egy 5000 fős amfiteátrumban, óriáskivetítőn nézték meg a többi csapattal együtt. Hazafelé pedig Krakkót és Zakopánét látogatták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik