Belföld

Petz és a pécsi campus kézfogója

Csapucha Adrienn

2012. 06. 27. 15:54

Együttműködési megállapodást írt alá a Pécsi Tudományegyetem és a győri kórház. A paktumot egy réztáblával is megpecsételték, mely az intézmény fogadószintjén kapott helyet.

Petz-pecsi-egyuttmukodes(430x286).jpg (Petz, pécsi együttműködés)

A győri kórház régóta szoros kapcsolatot ápol például a Semmelweis, vagy a helyi, Széchenyi István Egyetemmel. Évek óta szoros szálak fűzik a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karához is, a campussal dédelgetett jó barátságot ma hivatalos formában is rögzítették. A két intézmény vezetősége egy együttműködési megállapodást írt alá a Petz dísztermében, az okmány pedig a már eddig is jól működő elveket rögzítette. Vagyis a pécsi kar a jövőben is térítésmentesen képzi a győri szakorvosokat, míg városunk egészségügyi központja, a szívsebészeten kívül az összes osztályon fogad medikusokat, hogy gyakorlati képzésüket itt tölthessék el az orvostanhallgatók. Dr. Miseta Attila a szerdai ünnepségen elmondta, hogy a 6 éves képzésben különösen fontos a gyakorlati ismeretek elsajátítása és ez akkor működik a leghatékonyabban, ha kiscsoportos, esetenként egyéni kurzusok szerint működik. A Pécsi Tudományegyetem dékánja azt is elárulta, hogy 1982 óta nem kötöttek ilyen szerződést, Győrben pedig kiváló szakemberek dolgoznak az egészségügyben, így lesz mit tanulniuk a jelölteknek.

A Dunántúl két nagy régióját alapvetően meghatározza ez a két intézmény, ellátási és szakmai tudományos szempontból egyaránt. Nekünk égetően nagy szükségünk van arra, hogy orvosi egyetem nem lévén Győrben, mind a Semmelweis, mind a pécsi kar orvosjelöltjeivel nagyon szoros kapcsolataink legyenek. Ez biztosítja az ellátás és a továbbképzés jövőjét. Ha ezt a barátságot a távolság ellenére meg tudjuk tölteni további tartalmakkal, akkor komoly eredményeket hozhat a kapcsolat” – mondta a Győr24-nek Dr. Tamás László János, a PAMOK főigazgató-főorvosa.

Petz-pecsi-egyuttmukodes(1)(430x286).jpg (Petz, pécsi együttműködés)

A szerződéssel egy időben egy réz táblát is elhelyeztek a kórház fogadószintjén, mely azt hirdeti, hogy mostantól a Petz hivatalosan is a pécsi kar oktatókórháza lett.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.