Belföld

Petz és a pécsi campus kézfogója

Együttműködési megállapodást írt alá a Pécsi Tudományegyetem és a győri kórház. A paktumot egy réztáblával is megpecsételték, mely az intézmény fogadószintjén kapott helyet.

A győri kórház régóta szoros kapcsolatot ápol például a Semmelweis, vagy a helyi, Széchenyi István Egyetemmel. Évek óta szoros szálak fűzik a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karához is, a campussal dédelgetett jó barátságot ma hivatalos formában is rögzítették. A két intézmény vezetősége egy együttműködési megállapodást írt alá a Petz dísztermében, az okmány pedig a már eddig is jól működő elveket rögzítette. Vagyis a pécsi kar a jövőben is térítésmentesen képzi a győri szakorvosokat, míg városunk egészségügyi központja, a szívsebészeten kívül az összes osztályon fogad medikusokat, hogy gyakorlati képzésüket itt tölthessék el az orvostanhallgatók. Dr. Miseta Attila a szerdai ünnepségen elmondta, hogy a 6 éves képzésben különösen fontos a gyakorlati ismeretek elsajátítása és ez akkor működik a leghatékonyabban, ha kiscsoportos, esetenként egyéni kurzusok szerint működik. A Pécsi Tudományegyetem dékánja azt is elárulta, hogy 1982 óta nem kötöttek ilyen szerződést, Győrben pedig kiváló szakemberek dolgoznak az egészségügyben, így lesz mit tanulniuk a jelölteknek.

A Dunántúl két nagy régióját alapvetően meghatározza ez a két intézmény, ellátási és szakmai tudományos szempontból egyaránt. Nekünk égetően nagy szükségünk van arra, hogy orvosi egyetem nem lévén Győrben, mind a Semmelweis, mind a pécsi kar orvosjelöltjeivel nagyon szoros kapcsolataink legyenek. Ez biztosítja az ellátás és a továbbképzés jövőjét. Ha ezt a barátságot a távolság ellenére meg tudjuk tölteni további tartalmakkal, akkor komoly eredményeket hozhat a kapcsolat” – mondta a Győr24-nek Dr. Tamás László János, a PAMOK főigazgató-főorvosa.

A szerződéssel egy időben egy réz táblát is elhelyeztek a kórház fogadószintjén, mely azt hirdeti, hogy mostantól a Petz hivatalosan is a pécsi kar oktatókórháza lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik