Belföld

Nagykövetségi támogatás a magyar melegeknek

pride zászló (pride zászló, eurogames)
pride zászló (pride zászló, eurogames)

Közös nyilatkozatban biztosította támogatásáról EuroGames 2012 és a Budapest Pride Fesztivál kapcsán a homoszexuális magyar közösséget több nyugati ország budapesti nagykövetsége.

„Támogatjuk a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségek jogait, hogy nagyszabású rendezvényeket szervezzenek, békésen és törvényes keretek között fejezhessék ki maguk” – tudatták közleményükben a nagykövetségek. A sajtóközleményt az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Dánia, az Egyesült Királyság, Franciaország, Finnország, Hollandia, Írország, Kanada, Németország, Norvégia,  Portugália, Svájc és Svédország magyarországi nagykövetségei adták ki, közösen.

Az emberi jogok – ezen belül az igazságosság, az egyenlőség, a kirekesztés elutasítása és a véleménynyilvánítás szabadsága – tiszteletben tartása és a törvényesség a demokratikus államok alapkövei – áll a közleményben. A nagykövetségek üdvözölik a magyar kormány elkötelezettségét, hogy támogatja ezen jogokat és, hogy 2011 júniusában támogatta az Egyesült Nemzetek Emberi Jogi Tanácsának Szexuális Orientáció és Nemi Identitás Határozatát.

Minket várakozással töltenek el ezen rendezvények, az irántuk tanúsított tisztelet, amelyet a magyar emberektől kapnak, valamint a magyar hatóságok elhívatottsága amellyel megakadályozzák, hogy szélsőséges nézeteket vallók megzavarják ezeket az örömtelinek hivatott eseményeket – zárták közleményüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik