Belföld

Újabb államtitkár távozik

Bába Iván prágai nagykövet lehet. Szakterülete a kelet-közép-európai politika, beszél csehül, szlovákul, lengyelül, angolul és franciául is.

Bába Iván a negyedik közigazgatási államtitkár, aki hamarosan távozik posztjáról, a Külügyminisztériumból – közölte szerdai számában pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Magyar Hírlap.

A napilap úgy tudja: Bába Iván prágai nagykövet lehet. Szakterülete a kelet-közép-európai politika, beszél csehül, szlovákul, lengyelül, angolul és franciául is. Varsóban 1998 és 2000 között volt már nagykövet.

Hétfőn számoltunk be arról, hogy több közigazgatási államtitkár is távozik posztjáról. Vízkelety Mariann a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból a Miniszterelnökségre kerül, az ő helyére Farkas Imre kerül a vidékfejlesztési tárcától. A Magyar Hírlap úgy tudja: Farkas Imre helyére esélyes nevek között emlegetik eddigi helyettesét, Simon Attilát, illetve a Magyar Agrárkamara miniszteri biztosát, Poprády Gézát.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumából nyugdíjba vonul Jávor András. A lap értesülései szerint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban kaphat megbízást.

A tárca új közigazgatási államtitkára Lengyel Györgyi lesz, aki eddig a szolnoki kormányhivatalt vezette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik