Belföld

Bombát találtak az ipari parkban

A győri ipari parkba most letelepülő Henkel üzemcsarnokának építkezésén találtak bombát az ott dolgozó szakemberek szerdán. A lőszert valószínűleg a munkagép fordította ki a földből.

Különleges tárgyra lettek figyelmesek a Henkel Kémiai és Elektrokémia Felületkezelő Kft. új üzemcsarnokának építkezésén dolgozó szakemberek. A várhatóan már júniusra elkészülő, 3 millió euró értékű beruházás területén ugyanis egy körülbelül 5-6 kilós bombára leltek az ott dolgozók. „Először azt hittem valamelyik munkagépből esett ki valami alkatrész, de ahhoz túl földes volt. Kicsit lekapartam róla a földet a ceruzámmal és akkor láttam, hogy mi az. Azonnal szóltunk az építésvezetőnek, aki értesítette a rendőrséget. Körülbelül fél óra elteltével érkeztek meg a tűzszerészek, addig a rendőrök vigyáztak a bomba épségére” – mesélte a Győr24-nek az egyik kivitelező cég munkatársa.

Néhány napja a csarnokban ástak egy árkot, vélhetően a munkagép akkor fordította ki a földből a lövedéket. Miután a tűzszerészek a helyszínre érkeztek azonnal kiürítették a területet, sőt, még a szomszédos csarnokot is, az utakat pedig lezárták – tudta meg portálunk a szemtanúktól.

A munkaterületen közel egy óra után folytatódhatott az érdemi építkezés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik