Belföld

SilentDanceGame: a tánc toborzói

FlashMobbal zárt a 2012-es táncfesztivál Győrben. A bevállalós fiatalok a Széchenyi téren, közös tánccal búcsúztatták az idei karneváli fergeteget.

Szombat este 9-kor a Széchenyi tér teraszain nyugodtan iszogattak a győriek, és kanalazták a fagyikelyhükben olvadozó, tejszínhabbal megspékelt gombócaikat. Már tudták, hogy valami készül, hiszen a Győri Balett hetekkel a táncfesztivál előtt meghirdette, hogy a záróprogram is maradandó lesz. Fél 10-kor aztán a tér sarkán megjelentek az esernyős ismeretlenek, azok, akik egy közös tánccal szerették volna búcsúztatni a VIII. Magyar Táncfesztivál műsorait és résztvevőit. A SilentDanceGame, vagy FlashMob főszervezője Velekei László, a Győri Balett koreográfusa volt, aki a Lloyd-palota teraszán, Nagy Balázzsal várta a közös örömtánc szereplőit. Aztán indulhatott a zene, az ismert dallamokhoz pedig különböző instrukciókat kaptak a flashmobosok.

„Nem tudtuk, hogy milyen lesz a rendezvény, elindultunk vakon, gyakorlatilag azt sem tudtuk, hányan fognak ide a Széchenyi térre érkezni. Aztán amikor megláttuk az őrültséghez csatlakozó győrieket az nagyon jó érzés volt, mi is feloldódtunk és nagyon élvezetes volt fentről végignézni ezt a most még kis tömeget, akik reméljük jövőre még többen lesznek” – mondta a Győr24-nek Nagy Balázs.

Portálunk arra is kíváncsi volt, hogy Velekei László milyen szempontok alapján állította össze a zenei blokkokat és a hozzájuk passzoló feladatokat. „A saját érzéseimből indultam ki, hogy mi az, ami engem beindít. Végignéztem több lehetséges verziót és végül itt lyukadtam ki!” – mesélte a koreográfus.

Bár már csak néhány dobbantás utórezgéseit hallani, a táncfesztivál a köztudatban, és természetesen a szakmai berkeken belül is, még sokáig magával viszi jó hírét!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik