Belföld

Újabb kormánytag távozik

Hamarosan nyugdíjba megy az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára. Egyelőre nem tudni, ki lehet Jávor András utóda.

Az államtitkár visszavonulásáról a nol.hu írt, meg nem nevezett kereszténydemokrata forrásokra hivatkozva. Balog Zoltán tárcavezető többször is nyilatkozott arról, hogy lesznek változások a minisztériumban. Azóta Szőcs Géza kulturális államtitkárt L. Simon László váltotta.

Balog a kiszivárgott hírek szerint már a kinevezése előtt gondolkodott cseréről a közigazgatási államtitkári poszton, fel is kérte Gál András Leventét, de a közigazgatási tárca volt államtitkára nem szeretett volna a humán csúcstárcához igazolni.

Mindenesetre Balog Zoltán keménykezű államtitkárt akart, mivel a minisztériumhoz plusz államtitkárságok kerültek, így a kormány egyik kulcstárcájáról van szó.

A KDNP oszlopa

Jávor András az Antall-kormány alatt a Surján László által vezetett Népjóléti Minisztérium közigazgatási államtitkáraként dolgozott. Az első Orbán-kormány idején az egészségügyi miniszter főtanácsadója volt, aztán a Népegészségügyi Programiroda programigazgatója.

Emellett 1999 és 2002 között a SOTE Informatikai Központban az oktatás megbízott vezetője, 2007-2008-ig a TÁRKI- Egészség Tudásközpont vezetője. 2002-től 2010-ig a SOTE Egészségügyi Informatikai Intézet megbízott igazgatója.

Keringő

A közeljövőben három minisztériumnál várható változás közigazgatási államtitkári szinten – írta hétfői számában kormányzati forrásokra hivatkozva a Magyar Hírlap. Az érintett tárcákat a lap nem nevezte meg, ugyanakkor azt írta, hogy ketten a kabineten belül folytathatják a munkát.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik