Belföld

Olasz-angol mérkőzés: tizenegyesek döntöttek

Olasz győzelem született a vasárnapi Eb mérkőzésen. Az eredményt tizenegyes rúgások döntötték el, mivel a rendes játékidő alatt egyetlen gól sem született.

Óriási De Rossi-kapufával indult a mérkőzés, ám a második perctől az angolok vették át az irányítást, s többször kerültek az olasz védelem mögé. Negyedóra rohamozás után visszaállt Roy Hodgson együttese, s átengedte a területet Pirlóéknak, akik nagyon szenvedtek a betömörülő angol védelem ellen, helyzetet csak keveset alakítottak ki, gólt pedig nem sikerült ezekből szerezniük. Mivel Rooneyék szórványos ellentámadásai is eredménytelenül zárultak, gól nélküli döntetlennel vonulhattak a felek pihenőre.

A fordulás után is az olaszok támadtak többet, ám több nagy lehetőséget kihagytak. A játékrész nagy részében meddő volt az olaszok fölénye, a masszív angol védelmen csak ritkán jutottak túl, kevés helyzetüket elpuskázták. Az angolok erejéből a támadásokra nem sok futotta, Buffonnak így nem volt dolga: következhetett a hosszabbítás.

A ráadás első fele egy véletlen olasz kapufán kívül semmilyen izgalmat nem tartogatott, a csapatok békésen, kockázatot nem vállalva futballoztak, “készültek” a büntetőkre. A második 15 percben a teljesen passzív angolokkal szemben az olaszok próbálták eldönteni a találkozót, gólt azonban csak leshelyzet után tudtak szerezni.

A büntetőrúgásokban az olasz csapat játékosai voltak nyugodtabbak, csak Montolivo hibázott, míg a másik oldalon Young és Cole is tévesztett, így Anglia búcsúzott, Olaszország pedig elődöntős.

(fotó: sport24)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik