Belföld

Lapátfülű kutyakölykök születtek a Szegedi Vadasparkban

lapátfülű-kutya (lapátfülű kutyák, )
lapátfülű-kutya (lapátfülű kutyák, )

A Magyarországon csak Szegeden fellelhető lapátfülűeken kívül gyermekáldás boldogította a zöldszárnyú arák és az afrikai csíkos fűegerek családjait is.

Mozgalmas volt az idei tavasz a Szegedi Vadaspark lakói számára. A dél-amerikai majmok háza táján két jövevénynek örülhettünk, a törpe selyemmajmoknál újabb apróság született, valamint a fehérarcú sakiknál látta meg a napvilágot egy kölyök. Az utóbbi esetben az ad még okot az örömre, hogy eme jel szerint a fajmegmentési program keretében tavaly, Dublinból érkezett új hímett párjául fogadta a Vadaspark régi nősténye.

A Zsiráfházban mindkét rágcsálócsalád kölykökkel bővült. Az afrikai csíkos fűegerek olyan jól érzik magukat, hogy háromhetente számolhatunk egy-egy újabb alommal. A csupasz turkálók születése jóval nagyobb zoológiai szenzációnak számít. A csapat „teljesítménye” javul, most 4 turkáló kicsi maradt életben, amelyek felnevelésében az előző alom egyetlen megmaradt képviselője is besegít.

Szaporodtak a ritka lapátfülű kutyák is. Ahogy tavaly, idén is három kölyök bújt elő a föld alól, ahol hetekkel azelőtt megszülettek. A Magyarországon csak Szegeden látható faj szaporulata iránt már most nagy az érdeklődés. Az, hogy a kicsik mely állatkertbe kerülnek majd, az európai törzskönyv vezetőjével való egyeztetés után derül majd ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik