Belföld

Hamarosan elkezdődnek a szegedi Mágnás Miska próbái

Szirmai Albert és Gábor Andor operettjét korábban még soha sem játszották a Dóm téren.

Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense elárulta, hogy a műfajtól megszokott mézes-mázas, édes-bús koncepció helyett a rendező, Alföldi Róbert fejében egy finoman szurkálódó, ironikus fricskákkal teli előadás képe formálódik. Azt, hogy pontosan milyen lesz a darab, a népszerű színészekből álló szereplőgárda – Molnár Piroska, László Zsolt, Znamenák István, Rácz Rita, Haja Zsolt, Náray Erika, Radnay Csilla és Szatory Dávid – is csak az első, július 2-i olvasópróbán hallhatja majd részletesen.

A címszerepet Stohl András alakítja, akit már láthatott a Szegedi Szabadtéri Játékokon a közönség. A színésznek – a fesztivál közleménye szerint – szép emlékei fűződnek a Dóm térhez: élete egyik legnagyobb élménye volt a hatalmas színpadon eljátszani Bóni grófot Alföldi Róbert Csárdáskirálynőjében néhány évvel ezelőtt. Prózai színészként akkor ismerkedett meg az operettel, előtte nem volt dolga a műfajjal.

Alföldi Róbert ötlete volt, hogy ő énekelje ezt a szerepet. Stohl András szerint Miska karaktere híres szerep, lehet benne lubickolni. Színészként sosem úgy áll neki egy feladatnak, hogy a jellem vajon felszínes-e vagy sem. Mindegyik egy-egy külön személyiség, melyet teljes egészében át kell szűrnie saját magán – idézte a színészt a közlemény.
A Mágnás Miska Dóm téri premierje augusztus 17-én lesz, a darabot ezt követően még három este láthatják a Szegedi Szabadtéri Játékok nézői.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik