Belföld

A „rózsák városa” megint ünnepelt

Szőregen, a XIV. Rózsaünnepen a szétszórt rózsaszirmok a rendezvény után még órákkal is mámoros rózsaillatot árasztottak.

A Rózsaünnepen – fiataloktól az idősekig-, mindenki megtalálta a maga kedvenc mulatságát. Többek között ki lehetett próbálni az élménykovácsolást, és meg lehetett nézni a szőregi rózsatermesztők történetét bemutató kiállítást. A rózsadzsem kóstolást sem hagyhattuk ki, mely „nem megszokott az emberek hétköznapjában, mert ez igazi kuriózum nálunk.” – mesélte egy portékáját kínáló idős hölgy.

A kiinduló ponttól kígyózó sor várta a délutáni nagy felvonulást. A menetet rózsahintóktól kezdve, a lovas felvonuláson keresztül színes rózsákkal díszített motorosok csapata követték. A felvonulás résztvevői a kidíszített járműikről rózsaszirmok dobálásával, valamint rózsaszálak osztogatásával köszöntötték a közönséget. A felvonulás sikerét a meg-megszólaló tapsvihar követte. A meleg ellenére kellemes és vidám hangulatban telt a délutáni program. Az élelmes látogató a különleges élmény mellett egy csodaszép rózsacsokorral térhetett haza.

Mucsi Ágnes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik