Belföld

Vénusz a Nap előtt

Vénusz a Nap előtt címmel nyílt kiállítása Kovács Árpád festőművésznek, az Alba Plazaban.

Ha elérkezik az alkotás kegyelmi állapota, az istenekkel való azonosulás, a művészet keretein belül kiteregethetem a lelki szennyeseimet- árulta el Kovács Árpád. Ez egy áramlás, egy lelki állapot sor, melynek során a látható, kusza valósághoz megtalálok egy hozzá illeszthető ritmust, hangzást, dallamot. A mindent megvilágító és láthatóvá tévő Nap, ami ezt a látványgazdagságot és túlzott bőséget ránk zúdítja. Mivel ennyire összetett és ennyire bonyolult a látható világ, ez engem nem hagy nyugodni, mert nem tudom birtokolni, de próbálom megőrizni a festészetem által.

Mit is jelent az, hogy Vénusz a Nap előtt? Az elmúlt hetek égi jelenségeiből merítve ihletet, a Nap elé kívánkozó Vénuszról, azaz a női lélekkel kapcsolatos bizonytalanságokról van szó. Nem konkrét nőről van szó, sokkal inkább egy bennem élő, teljesen szubjektív, letisztult női sejleményről. Ez egy örök rejtély és birtokolhatatlan szubsztancia- tette hozzá Kovács Árpád.

Almási Márta, az Alba Plaza marketing igazgatója elmondta: kiemelten fontos számunkra, hogy helyt adjunk a kultúra különböző megnyilvánulásainak. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Kovács Árpád székesfehérvári festőművész kiállítását köszönthetjük a Plaza falain belül. Szokatlan környezetben, az étel udvarban állították ki a képeket, így evés közben mindenki elmélyedhet bennük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik