Belföld

Védelmet követelnek Rogánék az idősebb munkavállalóknak

rogán antal (rogán antal)
rogán antal (rogán antal)

A fiatalok és a képzetlenek elhelyezkedését is segítené a Fidesz-frakció.

Három megrendelést adott a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja a kabinetnek. A Fidesz honatyái védelmet kérnek az 55 év feletti, a 25 év alatti és a képzettséget nem igénylő munkakörben dolgozóknak, mégpedig úgy, hogy az őket foglalkoztató vállalkozások részesüljenek érdemi tehercsökkentésben, és kapjanak adókedvezményt.

Ugyancsak tehercsökkentést, valamint az adózás egyszerűsítését sürgetik az ötmillió forint alatti bevételt elérő önfoglalkoztató mikrovállalkozásoknak. Emellett szeretnék, hogy a nehezebb helyzetben lévő régiók kapjanak beruházási adókedvezményt – jelentette be Rogán Antal frakcióvezető a frakcióelnökség pénteki rendkívüli ülése után.

Hozzátette: azt várják a kormánytól, hogy teremtse meg az intézkedések fedezetét. Azt már nem tudta megmondani, hogy mekkora összegről lehet szó. Rogán Antal megjegyezte: szeretnék, ha a miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter a hétfői frakcióülésen elmondaná, hogy tudják-e támogatni ezeket az intézkedéseket. Orbán Viktor már jelezte neki, hogy készül a megbeszélésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik