Belföld

Üzemcsarnokot adtak át Kőszárhegyen

Hatar-ko-csarnok(960x640).jpg (0)
Hatar-ko-csarnok(960x640).jpg (0)

Ünnepélyes keretek között adták át a Határ-kő Ingatlanfejlesztő Kft. már minden zugában működő üzemcsarnokát.

A korlátolt felelősségű társaság két évvel ezelőtt, 2010. áprilisában jött létre ipar- és vállalkozásfejlesztési céllal. Abban az évben meg is történt az alapkőletétel, és két év alatt itt áll ez a működő, korszerű csarnok, amit a dolgozó gépek morajában adhatunk át – mondta ünnepi beszédében Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

A 3797 négyzetméteres üzemcsarnok tervei családi vállalkozásban születtek. Tulajdonosai és ügyvezetői Simon Zulejka és Simon Péter, de harmadik tulajdonosként Simon István édesapa is jelen van. A család olyan termelő üzem lehetőségét álmodta meg Kőszárhegyen, ahol a bérbe adott termelés folyik, méghozzá 150 ember új munkavállalásával – mondta megnyitó beszédében Simon István. Hozzátette: a mai nappal a tervek valóra váltak.

Két esztendővel ezelőtt az alapkőletételnél Cser-Palkovics András, a KDRFT akkori elnöke, Székesfehérvár polgármestere azért volt Kőszárhegyen, mert támogatással építendő csarnok biztosítja a város agglomerációjában a fejlődést.

A kőszárhegyi telephelyű Határ-Kő Kft. az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-dunántúli Operatív Program Ipari parkok és iparterületek fejlesztése című pályázatán 200 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Ipari terület fejlesztés Kőszárhegyen elnevezésű projekt megvalósítására, aminek összértéke 425.987.465 Ft.

A beruházás keretében megépült csarnokot nagyobbrészt a Simon Műanyagfeldolgozó használja öt másik környékbeli (szabadbattyáni, polgárdi, székesfehérvári) vállalkozással egyetemben. Nemcsak 150 munkahelyet teremtenek a beruházással, amelyből mát nyolcvanan dolgoznak is, hanem a létesítménybe betelepült ügyvédi iroda és pénzügyi tanácsadói iroda révén a fejlesztés kiegészítő tevékenységeként jelenik meg a befektetés-ösztönzés, a vállalkozói ismeretek bővítése, a vállalkozóvá válás támogatása tanácsadással, képzéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik