Belföld

Pert nyert Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc (Gyurcsány Ferenc)
Gyurcsány Ferenc (Gyurcsány Ferenc)

Bár a volt kormányfő minden kérését nem teljesítették, a Pécsi Újságot helyreigazításra kötelezték.

A Pécsi Törvényszék tárgyalja Gyurcsány Ferenc és az Equator Média, a Pécsi Újság üzemeltetője közötti pereket. Az írások témája a volt miniszterelnök diplomamunkája, annak eredetisége volt.

Elsőként a lap “Gyurcsány dolgozata egyezik ex sógora dolgozatával” cikkét firtató cikke került terítékre. Az alperes képviselője azzal érvelt, hogy a felperes semmilyen konkrét tényállítást nem tett helyreigazítási kérelmének egyes pontjaiban.

A felperes szerint azonban a cikk részében és egészében, illetve annak címe azt a hamis látszatot kelti, hogy Gyurcsány Ferenc jogsértő módon szerzett diplomát. A felperes Rozs Szabolcsot, a volt miniszterelnök egykori sógorát is védelmébe vette, és a helyreigazításon túl azt szerette volna, ha a Pécsi Újság elnézést kér Gyurcsánytól.

A tárgyaláson szót kért az újság főszerkesztője, Pauska Zsolt is. Mint mondta: a Pécsi Tudományegyetem vizsgálóbizottságának jelentésében nem az szerepelt, amit a felperes állított, a plágiumgyanút nem vetette el.

Gyurcsány Ferenc védője elmondta: sajnálja a Pécsi Újságot, mert az eszköze volt egy játszmának.

A bíróság elnézéskérésre nem kötelezte a lapot, de helyreigazításra igen, amelyet nyolc napon belül kell megtennie. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik