Belföld

Megújul a Fő utca

A projekt egyik fő eleme a Fő utca rekonstrukciója, amelynek első részeként a „Fő utca ivóvízvezeték és szennyvízcsatorna kitakarás nélküli és nyílt árkos munkák” műszaki átadás-átvételére került sor.

A Fő utca rekonstrukciója két ütemben kerül megvalósításra, csaknem egymilliárd forint összértékű beruházásként. Első lépésként 2012. február 1-jén került sor a munkaterület átadására a „Fő utca ivóvízvezeték és szennyvízcsatorna kitakarás nélküli és nyílt árkos munkák” keretében. Az ívóvíz- és szennyvízcsatorna hálózat felújítása 86 millió forint értékben valósult meg, és a pontos előkészítésnek köszönhetően pótmunkák elrendelése nélkül fejeződött be ennek a szakasznak a kivitelezése.

Az időjárás nem kedvezett a beruházásnak, a téli mínuszfokok miatt csak a munkaterület átadása után három héttel indulhatott el a tényleges kivitelezés. A víziközművek felújítása határidőre megtörtént és 2012. június 22-én sor került a műszaki átadás-átvételre is. Ezt követően a gáz- és elektromos közművek felújítása történik meg, amelyet az E.ON saját beruházásban végez majd el az utca teljes hosszában.

A Fő utca rekonstrukciójának „látványos” szakasza még ezt követően indul, ehhez a projektrészhez kapcsolódóan jelenleg a kivitelező kiválasztása zajlik. A díszburkolat és a szökőkutak kialakítása, a már meglévő burkolat fugázása, valamint a díszvilágítás kiépítése várhatóan ősszel kezdődik meg.

A „Belváros rehabilitációjának folytatása” elnevezésű projekt keretében a székesfehérvári Fő utcán megvalósuló fejlesztések kettős célt szolgálnak. Egyrészt az elöregedett közművek kiváltásával megelőzik az esetleges meghibásodások okozta környezeti terhelést, másrészt a pályázatba beépített portálfelújítások és az egységes városkép kialakítása révén javulnak az üzletek működési feltételei. Székesfehérvár történelmi Belvárosának arculatmegújítása a város Önkormányzata szerint – a jelentős pályázati forrás bevonásának köszönhetően – látványos, méltó kialakítást eredményez majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik