Belföld

Diáksportnap a diáktanács szervezésében

A különböző iskolák diákjai közötti jó együttműködés a cél

Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok a sportnap sajtótájékoztatóján elmondta, ennek szellemében jön létre a sport- és egészségnap, amely a Kábítószer-ellenes Világnapon, június 26-án délelőtt vetélkedővel, délután sportversenyekkel és bemutatókkal várja a diákokat. A tanácsnok hozzátette, a sport és egészségügy mellett van egy harmadik szegmense is a programnak, ez pedig a Duna Stratégiához kapcsolódó, flashmob jellegű megmozdulás, amellyel a helyszínen is jelezni szeretnék a Duna-menti országok fejlesztését szolgáló, Európai Parlament által elfogadott program jelentőségét. (A Duna Program itt látható fehérvári eseményének fővédnöke Herczog Edit EP-képviselő.)

A egészség-vetélkedő a Fehérvári Civil Központban lesz, erről Östör Annamária egészségügyi és sport tanácsnok számolt be, hozzátéve, a résztvevők is átvonulnak délután a Bregyóba. Itt a Kábítószer-ellenes Világnap keretében egészségügyi sátrat állítanak fel, a jelen lévő diákok szakemberektől kaphatnak tanácsokat, és kérdőív kitöltésével hozzájárulhatnak a drogellenes harchoz. A sportnap szervezésében segítséget nyújt a Humán Szolgáltató Intézet, a Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány, A Szabadművelődés Háza és a Sziti Szociális Egyesület. Utóbbi képviseletében Rózsás Ildikó elmondta, saját drogprevenciós programjuk június elején indult, a sportnapon pedig játékokkal, hasznos szabadidős tevékenységekkel szeretnének a szünidő értelmes eltöltéséhez hozzájárulni.

A Diáktanács Stratégiai Bizottságának tagjaként Árkus Bence a sportnap lebonyolításáról beszélt. Mint mondta, az iskolák közötti barátkozás, együttműködés érdekében ezúttal nem suli-csapatokat hívtak meg, hanem egyenként jelentkezhetnek a résztvevők a foci-tornára. Így vegyes csapatokat sorsolnak össze a 15.30-as megnyitó után 16 órától kezdődő versenyre. A programot különböző sportágak (inter-cross, amerikai futball, extrém sportok) bemutatói színesítik, lesz lehetőség kötélhúzásra, falmászásra, zumbára is, lesznek vicces ügyességi gyakorlatok, este pedig pedig koncert és tűzzsonglőr-előadás zárja az eseményt.

A futball-tornára jelentkezni Nagy Bencénél lehet a 06-70-208-99-53-as telefonszámon vagy a nagy.bence@fehervar.hu e-mail címen, június 25-ig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik