Belföld

Pestszentimrén élhet az egyik lottómilliárdos

lotto(960x640)(1).jpg (lottó)
lotto(960x640)(1).jpg (lottó)

A lottószelvény azonosítójáról tudni lehet hol adták fel.

A Fortunaweb.hu portál szerint a főváros XVIII. kerületében, a Pestszentimre központjában található magánlottózóban adták fel az egyik telitalálatos ötöslottót, amelynek a nyereménye 2 milliárd 57 millió forint.

Pósfai Gyula, a Fortunaweb.hu munkatársa elmondta: minden szelvényen található egy szelvényszám. Ennek az utolsó nyolc számjegye a lottózóüzletet jelöli, így miután a lapokban – például a keddi Magyar Nemzetben és a szerdai Nemzeti Sportban – megjelent a nyertes ötöslottó szelvényszáma, azonosítani tudták a feladási helyét. Szerkesztőségüknek ugyanis van egy adatbázisa a lottózóüzletekről és a számukról – mondta.

Egy szelvényen huszonöt szám található, vannak olyanok, amelyek a feladási időpontra vonatkoznak, nyolc számjegy pedig a lottózóüzlet azonosítására szolgál – ismertette. Ez alapján azt is meg tudták állapítani, hogy az egyik nyertes szelvényt múlt szerdán adták fel. A másik szelvény feladási helyét azonban technikai okok miatt nem tudták egyértelműen megállapítani – tette hozzá.

Jánoska Andrea, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs osztályvezetője annyit mondott, hogy a játékosok anonimitásának védelme érdekében semmilyen információt nem adhatnak ki a nyertes szelvényekkel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik