Belföld

Muzsikáló Udvar Szegeden

A színpad már áll, a szervezők azt szeretnék, ha senki sem maradna le a különleges zenei estekről.

A szegedi Városháza patinás, neobarokk udvarán nyaranta zajló Muzsikáló Udvar intimebb rendezvényei jól ellenpontozzák a Szabadtéri Játékok monumentális produkcióit – vélte a szegedi önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sportirodájának vezetője az idei estek bemutatóján.

Kardos János arra emlékeztetett: az udvart még a legendás Vaszy Viktor fedezte fel 1970-ben, és ő vezényelte itt az első zenés estet is. Az irodavezető hozzátette: a Muzsikáló Udvar rendezvényei kettős célt szolgálnak: egyrészt, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásait kiegészítő, igényes zenei programokat nyújtsanak a közönségnek, másrészt azt, hogy lehetőséget teremtsenek szegedi illetve szegedi vonatkozású művészeknek.

Az idei szezonban először július 25-én az épp várandós, világhírű énekesnő, Palya Bea és triója készülő, európai zsidó, szefárd lemezéből hallhat autentikus hangszerekkel bemutatót, a közönség.

Aztán július 30-án népszerű operaáriák csendülnek fel a Városháza udvarán szegedi illetve szegedi vonatkozású, élvonalbeli  művészek előadásában. Csak a zene és az operaénekesek érvényesülnek majd az esten, minden sallang nélkül – ígérte Toronykőy Attila rendező.

Az operagála után augusztus 2-án Szirtes Edina, azaz Mókus és Zséda lépnek fel közösen. Koncertjük különlegessége, hogy Zséda most először énekel kamarazenekarral, illetve az, hogy Mókus átírta Zséda néhány közkedvelt számát.

A Fool Moon Vokálegyüttes már hét éve visszatérő vendége a Muzsikáló Udvarnak, ahol az őket szerető szegedi közönség előtt tesztelik mindig új kísérleteiket – mondta Németh Miklós. Az együttes tagja arról számolt be: az augusztus 2-ai estjükre a Viktória Kamarakórussal filmdalokkal készültek, és bemutatják új lemezük pop-slágereit is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik