Belföld

Hajci-hő-ség a Grimmekkel

A győri gyerekek nagy örömére elindult a Hajci-hő-ség programsorozat a Gyermekek Házában. Idén a Grimm testvérek adják a foglalkozások kiindulópontját.

16 éve már, hogy a belvárosban, a Vaskakas Bábszínház mellett működő Gyermekek Háza elsőként megszervezte szünidei foglalkozásait, melyet Hajci-hő-ség fantázianévre kereszteltek. A rendezvény iránti érdeklődés azóta is töretlen, hiszen az intézmény a Városi Művészeti Múzeummal, és a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárral együttműködve minden év nyarán elindítja, a kreatív programokkal színesített akcióját, így a láblógató szünidőzők, nem unatkoznak a meleg hónapokban sem a számítógép előtt. „Idén mintegy 15 tábort szerveztünk, így a nyár folyamán lesz ovi-, honfoglaló-, de többek között Star Wars táborunk is. Sok családban az anyagi körülmények azonban nem engedik meg, hogy a szülők ilyen összejövetelekre befizessék gyermekeiket. Ezeknek a családoknak kedvez a Hajci-hő-ség, hiszen ez már egy ingyenes rendezvény, kötelezettségek nélkül, mégis óriási kikapcsolódást nyújt a kicsiknek, így nem kell a négy fal között tölteniük szünidejüket” – mondta Kokas Éva, a Gyermekek Háza igazgatója.

A gyermeknap után, a júniusi-júliusi találkozók is a mesék jegyében telnek, hiszen idén ünnepeljük a Grimm mesék első kiadásának 200. évfordulóját. Szerdán például A kis manók történethez kapcsolódva, apró játékokat készítettek a gyerekek, de egy különleges totót is kitölthettek a csöppségek. A hővel dacoló hűsítő programok a jövőben sem állnak meg, részletes információt a http://www.gyhgyor.hu/ címen olvashatnak az érdeklődők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik