Belföld

Gárdisták és gyurcsányisták lökdösődtek a Horthy-szobornál

horthy miklós (horthy miklós, )
horthy miklós (horthy miklós, )

A Demokratikus Koalíció aktivistái a zsidótörvények néhány passzusát helyezték el a csókakői emlékműnél. Ezután kezdődött a haddelhadd.

Szóváltás és lökdösődés alakult ki két csoport között kedden késő délután Csókakőn, a napokban felavatott Horthy-szobornál. Az incidensbe később többen bekapcsolódtak. A móri rendőrkapitányság járőrei egy bejelentést követően vonultak a helyszínre.

Garázdaság miatt indult eljárás az ügyben. Az emlékműben egyébként senki nem tett kárt – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, R. Szabó Ágnes.

A Demokratikus Koalíció (DK) tájékoztatása szerint aktivistáik azért keresték fel a szobrot, hogy feliratokat helyezzenek el rajta, amelyek a Horthy-korszak idején elfogadott zsidótörvények néhány passzusát idézték.

Ekkor lépett oda hozzájuk néhány, a környéken járőröző, magát a betiltott Magyar Gárda tagjaként megnevező személy, és inzultálni kezdték őket. Miután a rendőrség a helyszínre érkezett, mindenkit igazoltattak, majd az aktivistákat bevitték a rendőrségre, ahol kihallgatták őket.

A gárdisták és a demonstrálók is feljelentést tettek – olvasható Molnár Csaba DK-alelnök közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik