Belföld

Bezárhat a szegedi Vedres Szakközépiskola kollégiuma

A diákok a tanévzásárás után már elmentek, de lehet, ősszel már másik kollégiumba kell visszajönniük.

Elképzelhető, hogy bezár a szegedi Vedres István Építőipari Szakközépiskola kollégiuma. A tanévzárás után a diákok már hazamentek, de nem biztos, hogy ősszel az újszegedi kollégiumba jöhetnek vissza.

A szegedi önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sportirodájának vezetője a Szeged24-nek arról számolt be, hogy évek óta erőteljesen csökken a tanulói létszám az általuk fenntartott középiskolás kollégiumok hat telephelyén.

Míg a csaknem 1.300 férőhellyel rendelkező kollégiumi rendszerben három éve 1.259 volt a tanulók száma, ez 2012 márciusára ténylegesen 1076-ra apadt” – sorolta az adatokat Kardos János.”

Az irodavezető azt mondta: ezért most jött el az ideje, hogy a város felülvizsgálja a kollégiumok helyzetét, amelyekből egy feleslegessé válik.

Ezért a közgyűlés előtt van az az előterjesztés, mely szerint a Vedres-kollégiumot nem funkcióhoz kötötten a város átadná az IKV-nak értékesítésre. Amennyiben ezt a pénteki közgyűlés elfogadja, bezárják a Vedres-kollégiumot, amely 240 férőhelyes. Ugyanakkor Kardos János hozzátette: ha így lesz, akkor az itt lakó diákok nem maradnak ellátatlanul, más kollégiumokban elhelyezik őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik