Belföld

Nem hagyja magát a Facebookon mentett kiscica

Nem egészen egy óra alatt már a helyszínen volt az első önként jelentkező, hogy egy elütött kismacskát a legközelebbi állatkórházba vigyen.

Alig háromnegyed óra alatt megmentettek egy elütött kiscicát a XI. kerületben. A szerencsétlenül járt állatról a Noé Állatotthon Alapítvány tett fel a Facebookra egy rövid felhívást, amelyben arra kérték, hogy aki teheti, vigye el a legközelebbi állatorvoshoz a járdán fekvő cicát.

Szinte azonnal akadt jelentkező, majd többen is érkeztek a helyszínre. Az elsőként odaérő önkéntes szerint a macska sokkos állapotban volt és azonnal taxival szállította egy közeli állatkórházba. A cica állapotáról valószínűleg a státusz alatti kommentekben fog beszámolni az önkéntes állatmentő.

Schneider Kinga, a Noé Állatotthon sajtósa a Hír24-nek elmondta, ilyen esetekben gyakran keresik meg őket. Az állatotthonnak szerződése van állatorvosokkal, akikhez ilyenkor a sérült állatokat be lehet vinni és a Noé állja a cehet. Ezeket a szerződött helyeket mindig meg is jelölik a felhívásokban. Az állatok ellátása nagyon drága még kevésbé súlyos eseteknél is és ritka, hogy az állatokat beszállítók hozzájárulnának a beavatkozások költségeibe. Pedig Schneider Kinga szerint ez nagy súlyt venne le róluk, mert szinte naponta érkeznek hozzájuk hasonló bejelentések.

Update: A legfrissebb információink szerint egyelőre mégsem sikerült megfogni a kismacskát, mert agresszív, ráadásul állandóan elszalad.

Update2: A cica láthatólag jól van. A helyszínre kiérkezett önkéntesek megitatták és mivel külsérelmi nyomot nem találtak rajta, otthagyták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik