Belföld

Székesfehérvár erős bástya a munkaerőpiacon

Fejér megye és Székesfehérvár munkaerő-piaci helyzetéről tartott sajtótájékoztatót Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának vezetője. A májusi összesített adatokból kitűnik, hogy javult a foglalkoztatási helyzet a térségben. Az előző hónaphoz képest Székesfehérvár körzetében 580 fővel, azaz 6,8%-kal csökkent az álláskeresők száma.

Az országban nagyon jó helyen állunk. Januárban a fejér megyei regisztrált álláskeresők száma majdnem 25 ezer fő volt, jelenleg pedig egészen pontosan 20612 fő. 2012 májusában Székesfehérváron és körzetében az álláskeresők száma 7.993 fő volt. Az álláskeresők 9,7%-a pályakezdő. Számuk 778 fő, az előző havinál 10,6%-kal alacsonyabb- mondta el Buday Attila.

Kiemelten lényeges kérdés a mai világban, hogy az emberek tudnak-e dolgozni és a javuló tendenciát mutatja az is, hogy 580 fővel csökkent Székesfehérvár térségében a regisztrált álláskeresők száma- emelte ki Cser- Palkovics András. Fontos, hogy a város saját maga is eszközöljön olyan beruházásokat, amelyeknél a helyi vállalkozóknak tud piacot teremteni , és így új munkahelyek létrejöttét ösztönözni.

Szükséges, hogy a munkáltatók bizalmat szavazzanak a pályakezdő fiataloknak, hiszen csak így szerezhetnek rutint és tapasztalatot, így indíthatják el önálló életüket, így alapíthatnak családot. Őket még hatványozottabban próbáljuk majd segíteni.

Bátran merem állítani, hogy Székesfehérvár a magyar gazdaság egyik legversenyképesebb városa. Szerencsére a város nincs kiszolgáltatott helyzetben, nagyon heterogén ipari- és gazdasági potenciállal rendelkezik, kezdve a kis- és középvállalkozásoktól egészen a nagy multinacionális cégekig. Hátradőlni sohasem lehet, tenni kell azért, hogy aki dolgozni akar, az a saját jövedelméből tarthassa el magát és családját. Sokat kell még dolgozni, de a helyzetkép biztató és kedvező folyamatot mutat- tette hozzá Cser- Palkovics András.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik