Belföld

Orbán szerint a függetlenségünk a tét

orbán viktor (orbán viktor, )
orbán viktor (orbán viktor, )

A miniszterelnök szerint Magyarországnak érdemi vitát kell folytatnia a következő egy-két évben arról, hogy a jellegében teljesen megváltozott eurózónához akar-e csatlakozni.

Orbán Viktor ezt azzal magyarázta pénteken az MR1-Kossuth Rádióban, hogy szerinte az eurózónában egy nagyon erős, a nemzeti függetlenséget, szuverenitást jelentősen korlátozó központosítás zajlik majd le.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy Magyarország készen áll a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatandó hivatalos tárgyalásokra. A kormányfő szerint bármelyik pillanatban érkezhetnek olyan hírek az IMF-től, hogy ezek meg is indulhatnak.

A jegybanktörvényre kitérve a kormányfő közölte: a kabinetnek nem fűződik semmilyen különleges érdeke ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) mostani vezetősége mandátumának lejártáig kinevezzenek egy harmadik alelnököt. “Van egy törvényünk, amely szerint ez lehetséges, a törvényt nem fogjuk módosítani, de szívesen megállapodunk arról, hogy a mostani jegybankelnöki vezetés mandátumának lejártáig nem nevezünk ki új alelnököt” – mondta.

A magyar parlament nem adhatja fel a szuverenitását – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik