Belföld

Nem nyomoznak az Arany Alkony ellen

Arany-Alkony(1)(210x140)(1).jpg (Arany Alkony)
Arany-Alkony(1)(210x140)(1).jpg (Arany Alkony)

Az idősotthont az intézmény két volt dolgozója azzal vádolta meg, hogy szándékosan halálba küldték az ott lakókat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére pénteken azt közölte: az ügyben korábban feljelentéskiegészítést rendeltek el. “Az ennek során beszerzett adatok és információk nem alapozták meg büntetőeljárás elrendelését, ezért a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya a feljelentés elutasításáról rendelkezett” – tette hozzá a BRFK.

Május közepén a Hír TV Célpont című műsorában nyilatkozott az idősotthon két volt dolgozója, ezt követően a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy az ügyben a csatorna feljelentést tett szándékos emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. A dolgozók egyike később már azt állította, hogy az újságírók kiforgatták szavait. A nő egy, az Arany Alkonyban tartott sajtóbeszélgetésen “zokogva ismételgette a dühös lakóknak, hogy tíz évvel ezelőtti hiányosságokról beszélt, akkori szabályszegésekre világított rá, és azt végképp nem állította, hogy bárkit is meggyilkoltak volna az otthonban”.

Az otthonokat működtető cég az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: mindez óriási riadalmat keltett az otthonokban lakó idősek és azok családtagjai körében; a felmérhetetlen anyagi és erkölcsi károk miatt jogászokkal vizsgáltatják az ügyben megjelent sajtóhíreket.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik