Belföld

Felcsendül a Harmonia Albensis

Öt estén át három tempolmban lesz hangverseny.

Idén a Szent István Bazilikában és a Ciszterci templomban kettő, a Szent Imre Templomban egy hangverseny lesz, a műfajokat tekintve változatos program várja a komolyzene kedvelőit. Az önkormányzat ebben az évben is a Vörösmarty Színházat bízta meg a Harmonia Albensis megrendezésével, az öt koncertre szóló bérletet illetve a jegyeket a színház jegyirodáján veheti meg a közönség.

az UniCum Laude énekegyüttes fellépése a garancia rá, hogy megint lesz új elem a műsorban, hiszen ők nemcsak a zenetörténet régi darabjait, hanem kortárs műveket és modern pop-átiratokat is műsorra tűznek. De vannak visszatérő vendégei is a Harmonia Albensisnek, természetesen nem hiányozhat az előadók közül az Alba Regia Vegyeskar, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és Miklósa Erika operaénekesnő sem, akinek „Angyalszárnyon” című, július 26-i koncertje zárja majd a sorozatot. Az öt koncerten többek között Bach, Mozart, Liszt, Kodály művei csendülnek fel, Virágh András és Gárdonyi Dániel orogonaművészek a Magyar Rádió Gyermekkórusával és a Primavera vegyeskarral szerepelnek, és fellép Jónás Krisztina énekművész is a Budapest Saxophone Quartettel.

Az esemény sajtótájékoztatóján Brájer Éva alpolgármester elmondta, nem véletlen a templomi koncertek sikere, évek alatt bebizonyosodott, hogy a komolyzenét szerető és értő közönség nyáron is örömmel fogadja a színvonalas előadásokat Székesfehérváron. Néhány éve rendhagyó újításnak számított, hogy a belvárosi templomok adjanak otthont ezeknek a hangversenyeknek. A Harmonia Albensis mára bebizonyította, hogy remek kiegészítője egymásnak a méltóságteljes környezet és az ott születő zenei teljesítmény.

Kneifel Imre karnagy kiemelte, a Harmonia Albensis programjában mindig helyet kapnak fehérvári előadók, de nekik is meg kell felelniük a kritikus helyi közönségnek, nagy rangot jelent részt venni a sorozatban.

A Harmonia Albensis idei részletes programja letölthető a galériából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik