Belföld

A húrok közé csap szombat este a Republic

A nyárnyitó rendezvény egyik legnagyobb durranásának ígérkezik a Republic együttes koncertje. A banda szombaton lép fel a Vároháza előtt. Rossz idő esetén vasárnap tartják meg a show-t.

A zenés produkció este 21 órakor kezdődik. A programban szerepel továbbá, hogy a győri nyár megnyitóját tűzijátékkal ünnepli a város.

Korábban már megírtuk: hat évvel ezelőtt határozták el, hogy a város fejlesztésének egyik elemévé az idegenforgalmat teszik; ennek eredményeként megújult a belváros, valamint olyan eseménysorozatokat indítottak útnak, amelyek a helyieknek, valamint a kül- és belföldi turistáknak egyaránt kikapcsolódási lehetőséget kínálnak – hangsúlyozta a nyár végéig tartó rendezvénysorozatról nyilatkozva Borkai Zsolt polgármester.

Mint megjegyezte: az elgondolás helyességét visszaigazolta, hogy az utóbbi esztendőkben dinamikusan növekedett a kisalföldi megyeszékhelyen töltött vendégéjszakák száma, amelyet csak egyetlen évben csökkentett a gazdasági válság. Az eseményen elhangzott: a fesztivál ideje alatt, június 19. és 23. között rendezik meg Győrben a VIII. Magyar Táncfesztivált, június 22. és július 12. között pedig a közeli Pannonhalma apátságának egyik hagyományos termékét mutatják be a Levendulahetekkel.

Június 23-24-én rendezik az idei Szent László-napokat, amely a középkor szakrális és mindennapi hangulatait villantja fel, egyebek mellett 300 fős lovagkori felvonulással, míg az Aranyparton kézműves foglalkozások és bemutatók, ügyességi játékok és a kort bemutató történelemórák várják a publikumot. A Szent László-körmenet a szent napján, június 27-én lesz.
Július 6. és 8. között az ötödik Győrkőcfesztivál és a negyedik alkalommal megrendezett Győrkőcolimpia szólítja meg a legkisebbeken keresztül a családokat.

Július 11-én a Nyári zenés esték a Rába partján sorozat keretében Szekeres Adrienn ad koncertet a Győri Filharmonikus Zenekarral a heteken belül megnyíló Víziszínpadon; két nappal később ugyanitt Szentpéteri Csilla lép fel ugyanitt, egy napra rá pedig Máté Péter emlékkoncertet rendeznek a játszóhelyen, ahol 27-28-án a Margitszigeten már nagy ikerrel játszott Freddy Mercury-emlékkoncert vendégeskedik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!