Belföld

Kormányzati nőügyekről érdeklődik az LMP

dolgozó nő (dolgozó nő)
dolgozó nő (dolgozó nő)

Mikor lát neki a nőügyek rendbetételének, a károk felszámolásának, a kormányon belüli viták eldöntésének Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter - erre szeretne választ kapni az LMP, ezért az ellenzéki párt írásbeli kérdéssel fordult a tárcavezetőhöz.

A Lehet Más a Politika szerint a kutatásokból egyértelműen kiderül, hogy a magyarok a kétkeresős családmodellt választják. Ezt a nők többsége, sőt a férfiak egy része is jó ideje így gondolja – teszik hozzá.

Ezzel szemben az LMP úgy látja, a nők az elmúlt 2 évben kiszorultak a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből. Tétlenség és belső konfliktusok jellemzik a kormány első két évét a nők ügyében – jegyzik meg.

A Lehet Más a Politika közleményében felszólítja a kormányt, hogy „az ombudsman ajánlásait követve korrigálja a családellenes túlkapásokat, például a családvédelmi törvény kirekesztő családdefinícióját, a gyermekgondozási szabadságon lévő kismamák kihagyását a munkaügyi képzésekből és a gyermekvédelem súlyos hiányosságait a gyermek-prostitúcióval összefüggésben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik