Belföld

Jó szezonra készül a szegedi nemzetközi bicikli állomás

Már készül a turista szezonra a nemzetközi útvonalba eső, az újszegedi Ligetben lévő kerékpáros befogadó állomás.

“Már érezhető a fellendülés, amely a turista szezonnal remélhetőleg tovább nő” – mondta a Szeged24-nek az újszegedi Játékok Kertjében lévő kerékpáros befogadóállomást üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója. A Szegeden áthaladó EuroVelo 11. számú nemzetközi útvonalba eső centrumban műszakilag már átvizsgálták a kerékpárokat és igyekeznek minden hozzájuk betérő vendéget kiszolgálni – tájékoztatott Károlyfalvi Zsolt.

Az uniós támogatással 2010-ben nagyjából száz millió forintból épült, az országban újdonságnak számító egység azért készült, hogy Szeged a hazai és a nemzetközi kerékpáros turizmus látogatott, egyik legszínvonalasabb megállóhelye legyen.

A hatvan négyzetméteres fogadóállomáson a pihenőhelyet, a kerékpárkölcsönzőt, a tárolót, a gyorsszervízt, a mozgássérültek számára is megfelelő tusolóhelyet is igénybe vehetik az ide betérők – sorolta a lehetőségeket Károlyfalvi Zsolt.

Aki extrém élményekre vágyik, az a biciklis és a gördeszkás akadálypályán próbálhatja ki magát és tudását. A kisebbek pedig a játszótéren szórakozhatnak. A vendégek biztonságát egy csomagmegőrző és térfigyelő rendszer is segíti. A centrumban abban bíznak: az időjárás kegyes lesz, és forgalmas nyári szezont zárhatnak majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik