Belföld

Ötkarikás feketések

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2012. 06. 13. 09:36

Második alkalommal rendeznek olimpiai játékokat a Fekete István Általános Iskolában. A sport szemléletű intézmény három napig az öt karika jegyében működik.

Közeleg a londoni olimpia, hamarosan a magyar sportolók is elindulnak a nemzetközi viadalra. Míg ők a versenyre, addig a sportrajongó győriek a szurkolásra készülnek, így a vuksulisok is. A Fekete István Általános Iskolában idén másodízben rendeznek az olimpiához kapcsolódó vetélkedőt, a három napos megmérettetés megnyitóját kedden tartották az intézmény udvarán.

Elsőként Csengeri Mária, az Adyvárosi Közoktatási Főigazgatóság főigazgatója köszöntötte az alsó és felső tagozatos diákokat, aki beszédében kiemelte, hogy ez az alkalom nemcsak azért fontos, mert mozgásra sarkallja a gyerekeket és népszerűsíti a sportot, hanem azért is, mert így nő az összetartozás érzése is, fejlődik a kapcsolatépítés. Ezt vallja Király Henriette, az iskola szabadidő- és programfelelőse is. „A tanulóink nagyon készültek az olimpiára, nagyon lelkesek voltak a kezdetektől. A csapatok különböző nemzetek színeibe öltöztek, ez is egy külön élmény számukra. Vannak olyan diákjaink, akik már a 4 évvel ezelőtti vetélkedőnek is aktív résztvevői voltak, közülük sokan úgy nyilatkoztak, hogy ilyen nagy élményben még sosem volt részük. Most az atlétikáé a főszerep, szerdán a labdajátékok következnek, csütörtökön pedig az eredményhirdetés, valamint egy kis egészségnapot is tartunk a gyerekeknek” – hangsúlyozta a nevelő.

A diákolimpián egyébként 7 versenyszámban, 10 fős csapatok mérkőznek egymással, méghozzá vegyes osztályokkal, így biztosan kiegyenlített lesz a küzdelem!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.