Belföld

Forgalomkorlátozás és éjszakai buszok a győri nyárnyitón

Június 16-án Republic koncerttel kezdődik a nyár Győrben. A szabadtéri koncert miatt útlezárásra kell számítani, ami érinti a buszközlekedést is. A résztvevők hazajutását éjszakai járatok segítik.

A rendőrség 2012. június 16-án 00.00 óra – 2012. június 16-án 20.00 óra közötti időben, valamint 2012. június 17-én 00.00 óra – 2012. június 17-én 04.30 óra közötti időben Győr, Szent István úton a Munkácsy út és Baross híd, az Aradi Vértanuk útján a Révai út és Szent István út és a Jókai úton a Révai út és Szent István út valamint Árpád út és Szent István út közötti szakaszán.

2012. június 16-án 20.00 óra – 2012. június 17-én 00.00 óra közötti időben Győr, Szent István úton a Munkácsy út és a Teleki út, a Jókai úton az Árpád út és a Szent István út, az Aradi Vértanuk útján a Révai út és Szent István út, a Baross hídon a Wesselényi út és a Szent István út valamint a Hunyadi úton a Bartók Béla út és Baross híd közötti szakaszán a rendezvényen résztvevők testi épségének megóvása érdekében ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el.

A 2012. június 16-án 00.00 óra – 20.00 óra közötti forgalomkorlátozás ideje alatt a lezárt útszakaszra a menetrend szerint közlekedő helyi járatú autóbuszokon kívül mindennemű járművel behajtani tilos! A 2012. június 16-án 20.00 óra – június 17-én 04.30 óra közötti forgalomkorlátozás ideje alatt a lezárt útszakaszra mindennemű járművel behajtani tilos!

Amennyiben a rendezvény rossz időjárási körülményekre való tekintettel 2012. június 17-én kerül megrendezésre, az ideiglenes forgalomkorlátozást június 16-án 20.00 órától június 18-án 04.30 óráig a fent foglalt feltételek mellett tartják fent – tájékoztatta a Győr24-et a város önkormányzata.

A 2012. június 16-i nyárnyitó ünnepség miatt a következő forgalmi változások várhatók Győr helyi és helyközi autóbusz-közlekedésében. Éjfél és 20.00 óra között a Szent István útnak a Baross Gábor híd és Aradi vértanúk útja közötti szakaszát lezárárják, a Baross Gábor híd járható lesz.

Az 1-es és a 85-ös főúton nyugat felé, illetve felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es út – Szigethy Attila út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet. A Révai Miklós utca megállóhelyről induló helyi járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. Az  5, 8, 12, 15A, 22, 22A, 30, 30A, 31, 38 jelzésű járatok a Városháza megállóhely helyett az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen állnak meg.

Az 1, 6, 7, 11, 11B, 14, 17, 17A, 17B, 37 jelzésű járatok Sziget, Újváros, Pinnyéd és a Virágpiac irányában a Teleki László utca – Bajcsy Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek. Nem érintik az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyet, de a Bajcsy Zsilinszky út megállóhelyen megállnak. A Belváros irányában a Jókai utca – Szent István út – Honvéd liget – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek az autóbuszok.

A 14, 17, 17B vonalak járatai Gyárváros felől a Szent István út, Iparkamara megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Virágpiacot és a Zechmeister utcát és megállnak a Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelyen. Visszafelé a járatok a Munkácsy Mihály utca – Árpád út – Teleki László utca – Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád úton, a Megyeháza mögött létesítendő ideiglenes megállóhelyen.

A 22, 22A, 22Y vonalak járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út – Szigethy Attila út útvonalon fordulnak meg.

Ennek megfelelően Marcalváros, Ménfőcsanak felé nem érintik a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyet, viszont megállnak a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) és a Bartók Béla út, vásárcsarnok megállóhelyeken, a központ felé pedig leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca – Nádor aluljáró – Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken.

A Marcalváros, Ménfőcsanak felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni. A 8, 12, 15A, 30, 30A, 31, 31A, 31Y vonalak járatai a Szent István út, Iparkamara megállóhely után a Nádor aluljárón keresztül a Bartók Béla út, munkaügyi központig közlekednek és onnan is indulnak. A 38 vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak, és oda is érkeznek.

A Pinnyéd felé menetrend szerint 22.40 órakor az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyről induló 37-es jelzésű járat a Bajcsy-Zsilinszky úti megállóhelyről indul. Pinnyédről a menetrend szerint a Honvéd ligetig közlekedő 37-es jelzésű járatok az Árpád úti ideiglenes megállóhelyig közlekednek.

Éjszakai buszjáratok:

A rendezvényen résztvevők hazajutását különjáratok segítik, amelyek 23.15 órakor indulnak: Zechmeister utca, Klastrom szálló megállóhelyről: 901 jelzéssel az 1-es vonalán Újvárosba majd Sziget és Pinnyéd útvonalon, Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről, 907 jelzéssel a Mester utcán majd a 7-es vonalán Szabadhegyre, onnan a Templom utca után a 6-os autóbusz útvonalán Kismegyerre, 917 jelzéssel a 17-es vonalán Adyvároson keresztül a Zöld utcába,

Teleki u., színház megállóhelyről  906 jelzéssel a 6-os vonalán Sárásra majd a 11-es autóbusz útvonalán Bácsára, 922 jelzéssel a 22-es vonalán Marcalvároson keresztül Ménfőcsanakra gyirmóti betéréssel, 931 jelzéssel Gyárváros és Likócs érintésével Győrszentiván, Kálmán Imre útra homoksori betéréssel.

(fotó: kamionhirek.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik