Belföld

Forgalomkorlátozás és éjszakai buszok a győri nyárnyitón

24.hu
24.hu

2012. 06. 13. 07:49

Június 16-án Republic koncerttel kezdődik a nyár Győrben. A szabadtéri koncert miatt útlezárásra kell számítani, ami érinti a buszközlekedést is. A résztvevők hazajutását éjszakai járatok segítik.

A rendőrség 2012. június 16-án 00.00 óra – 2012. június 16-án 20.00 óra közötti időben, valamint 2012. június 17-én 00.00 óra – 2012. június 17-én 04.30 óra közötti időben Győr, Szent István úton a Munkácsy út és Baross híd, az Aradi Vértanuk útján a Révai út és Szent István út és a Jókai úton a Révai út és Szent István út valamint Árpád út és Szent István út közötti szakaszán.

2012. június 16-án 20.00 óra – 2012. június 17-én 00.00 óra közötti időben Győr, Szent István úton a Munkácsy út és a Teleki út, a Jókai úton az Árpád út és a Szent István út, az Aradi Vértanuk útján a Révai út és Szent István út, a Baross hídon a Wesselényi út és a Szent István út valamint a Hunyadi úton a Bartók Béla út és Baross híd közötti szakaszán a rendezvényen résztvevők testi épségének megóvása érdekében ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el.

A 2012. június 16-án 00.00 óra – 20.00 óra közötti forgalomkorlátozás ideje alatt a lezárt útszakaszra a menetrend szerint közlekedő helyi járatú autóbuszokon kívül mindennemű járművel behajtani tilos! A 2012. június 16-án 20.00 óra – június 17-én 04.30 óra közötti forgalomkorlátozás ideje alatt a lezárt útszakaszra mindennemű járművel behajtani tilos!

Amennyiben a rendezvény rossz időjárási körülményekre való tekintettel 2012. június 17-én kerül megrendezésre, az ideiglenes forgalomkorlátozást június 16-án 20.00 órától június 18-án 04.30 óráig a fent foglalt feltételek mellett tartják fent – tájékoztatta a Győr24-et a város önkormányzata.

A 2012. június 16-i nyárnyitó ünnepség miatt a következő forgalmi változások várhatók Győr helyi és helyközi autóbusz-közlekedésében. Éjfél és 20.00 óra között a Szent István útnak a Baross Gábor híd és Aradi vértanúk útja közötti szakaszát lezárárják, a Baross Gábor híd járható lesz.

Az 1-es és a 85-ös főúton nyugat felé, illetve felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es út – Szigethy Attila út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet. A Révai Miklós utca megállóhelyről induló helyi járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. Az  5, 8, 12, 15A, 22, 22A, 30, 30A, 31, 38 jelzésű járatok a Városháza megállóhely helyett az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen állnak meg.

Az 1, 6, 7, 11, 11B, 14, 17, 17A, 17B, 37 jelzésű járatok Sziget, Újváros, Pinnyéd és a Virágpiac irányában a Teleki László utca – Bajcsy Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek. Nem érintik az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyet, de a Bajcsy Zsilinszky út megállóhelyen megállnak. A Belváros irányában a Jókai utca – Szent István út – Honvéd liget – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek az autóbuszok.

A 14, 17, 17B vonalak járatai Gyárváros felől a Szent István út, Iparkamara megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Virágpiacot és a Zechmeister utcát és megállnak a Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelyen. Visszafelé a járatok a Munkácsy Mihály utca – Árpád út – Teleki László utca – Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád úton, a Megyeháza mögött létesítendő ideiglenes megállóhelyen.

A 22, 22A, 22Y vonalak járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út – Szigethy Attila út útvonalon fordulnak meg.

Ennek megfelelően Marcalváros, Ménfőcsanak felé nem érintik a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyet, viszont megállnak a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) és a Bartók Béla út, vásárcsarnok megállóhelyeken, a központ felé pedig leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca – Nádor aluljáró – Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken.

A Marcalváros, Ménfőcsanak felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni. A 8, 12, 15A, 30, 30A, 31, 31A, 31Y vonalak járatai a Szent István út, Iparkamara megállóhely után a Nádor aluljárón keresztül a Bartók Béla út, munkaügyi központig közlekednek és onnan is indulnak. A 38 vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak, és oda is érkeznek.

A Pinnyéd felé menetrend szerint 22.40 órakor az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyről induló 37-es jelzésű járat a Bajcsy-Zsilinszky úti megállóhelyről indul. Pinnyédről a menetrend szerint a Honvéd ligetig közlekedő 37-es jelzésű járatok az Árpád úti ideiglenes megállóhelyig közlekednek.

Éjszakai buszjáratok:

A rendezvényen résztvevők hazajutását különjáratok segítik, amelyek 23.15 órakor indulnak: Zechmeister utca, Klastrom szálló megállóhelyről: 901 jelzéssel az 1-es vonalán Újvárosba majd Sziget és Pinnyéd útvonalon, Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről, 907 jelzéssel a Mester utcán majd a 7-es vonalán Szabadhegyre, onnan a Templom utca után a 6-os autóbusz útvonalán Kismegyerre, 917 jelzéssel a 17-es vonalán Adyvároson keresztül a Zöld utcába,

Teleki u., színház megállóhelyről  906 jelzéssel a 6-os vonalán Sárásra majd a 11-es autóbusz útvonalán Bácsára, 922 jelzéssel a 22-es vonalán Marcalvároson keresztül Ménfőcsanakra gyirmóti betéréssel, 931 jelzéssel Gyárváros és Likócs érintésével Győrszentiván, Kálmán Imre útra homoksori betéréssel.

(fotó: kamionhirek.hu)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

ILLUSTRATION - A young man holds a smartphone displaying an erotic photo of a young woman in Hanover, Germany, 31 October 2013. Many headmasters from Cloppenburg have warned parents against the new trend of 'sexting', an act of sending sexually suggestive photographs between mobile phones or upload them to social networks. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.