Belföld

80 liter alatt a Föld körül

környezettudatos (környezettudatosság, )
környezettudatos (környezettudatosság, )

Kedden Székesfehérvárra érkezett az Expedíciózz a háztartásban! című országos kampánykörút.

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata szervezésében tartottak tanácsadó-napot, a környezetvédelmi szemléletformálás jegyében.

Öko-építészeti megoldások, megújuló energiafelhasználás, hulladékgazdálkodás, környezetbarát termékek, ésszerű autóhasználat, fenntartható és tudatos fogyasztás, takarékos vízfelhasználás- csak néhány olyan témakör, melyben szívesen álltak az érdeklődők rendelkezésére a Kötháló aktivistái. De szó esett káros vegyi anyagokról is, melyekkel minden nap találkozunk a háztartásunkban és a természetes szépségápolás mikéntjéről is tájékozódhattak az érdeklődők.

Alkalom adódott arra, hogy műholdas telefonon keresztül megismerhessük Blaskovich Ákost és Csák Attilát, az óceánon hajózó elkötelezetten zöld és környezettudatos hazai vitorláscsapatot. A Blaskovich-Csák páros szeptember 11-én indult Föld körüli útjára Tempest nevű vitorlásukkal, és célkitűzésük nem más, mint 80 liter biodízel üzemanyag illetve a nap-és szélenergia felhasználásával 45750 kilométert vitorlázni.

A négygyermekes családapák épp a Cook-szigeteknél hajóznak és egy markáns front közepette beszámoltak arról, hogy eddig akárhol is értek partot, mindenhol pár száz petpalackba ütköztek. Példaértékűen arra szeretnék az expedícióval felhívni a figyelmet, hogy mérhetetlen pazarlás zajlik, és hogy fontos az alternatív energiafelhasználás, a takarékosság, hiszen a Föld készletei végesek.

Szemléletváltásra van szükség, és fel kell hívni az emberek figyelmét a megújuló erőforrások alkalmazási lehetőségeire, és a fogyasztás csökkentésének a szükségességére- mondta F. Nagy Zsuzsanna környezetvédő. A környezettudatos életmód nem pénz kérdése, kis erőfeszítéssel is már sokat tehetünk Földünkért. A Kötháló tanácsadóinak segítségével az érdeklődők felfedezhették azokat az ésszerű megoldásokat és technológiákat, melyeket alkalmazva fenntarthatóbb lehet a jövő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik