Belföld

Zsidó származása miatt vertek meg egy idős férfit Budapesten

A férfi állítása szerint hazafelé tartott, amikor belekötöttek, majd elgáncsolták és ütlegelni kezdték, közben pedig hangoztatták, azért kapja, mert zsidó.

Egy hetven év körüli idős embert vertek meg zsidó származása szerint a belvárosban. Az idős férfi arcát és hangját nem vállalta az RTL Klub híradójának kamerája előtt, de elmesélte, hogy fiatalok támadtak rá, akik zsidó származását hangoztatták és bántalmazták. A földre lökték és arcát ütötték ököllel, azt mondták neki, azért bántják, mert zsidó.

A férfi hazafelé tartott pénteken amikor megtámadták. A híradónak azt mondta, még mindig fél, ezért nem akarja, hogy arcát mutassák. A rátámadó fiatalok először belekötöttek, szidalmazták, majd lökdösték, elgáncsolták és végül megverték.

Az eset pár száz méterre történt a Dohány utcai zsinagógától, a területen sok a térfigyelő kamera. A BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya közösség tagja elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettesek ellen.

Az RTL híradójában egy korábbi támadás fiatalabb áldozata is nyilatkozott, aki hasonló támadás áldozatává vált. Az elmúlt hetekben több holokauszt-emlékművet meggyaláztak, a székesfehérvári zsidó temető sírjait is megrongálták, egy héttel ezelőtt pedig Schweitzer József volt főrabbit érte szóbeli inzultus a nyílt utcán, amikor hazafelé tartott. Az eset kapcsán akkor Áder János köztársasági elnök is felszólított a gyűlölethullámmal szembeni aktív ellenállásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik