Belföld

Az MSZP újabb földmutyit sejt

szantofold(210x140)(2).jpg (föld, szántóföld, )
szantofold(210x140)(2).jpg (föld, szántóföld, )

Egy könyvtáros hölgy nyerte az egyik pályázatot Bács-Kiskun megyében, az ellenzéki párt külső beavatkozásról beszél.

Azt a földet, amit eddig egy tanyasi családi gazdálkodó bérelt Kaskantyún, egy másik, három faluval távolabb lakó, szintén birkatartó gazdának ítélte oda a pályázat, annak ellenére, hogy a kiírás szerint a helyben lakókat segítik a döntéshozatalnál.

A mezőgazdasági bizottság szocialista alelnöke szerint azt szerették volna, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium rendezze az ügyet, de miután a tárca úgy válaszolt, hogy nem történt visszaélés, „az egyik juhász helyett a másik nyert”, ügyészségi vizsgálatot kérnek.

Gőgős Zoltán ezt azzal indokolta, hogy a földalapkezelő környéket ismerő dolgozói biztosan nem ilyen döntést hoztak volna, ez csakis külső beavatkozásra történhetett meg. Megjegyezte azt is, hogy bár a földbérlet győztesének családja valóban juhászattal foglalkozik, maga a nyertes egy könyvtáros hölgy.

Az MSZP-s képviselő arra is kitért, azért folytatják a feljelentéseket immáron konkrét ügyekben, hogy cáfolják a szakminisztérium vádját, amely szerint csak néhány esetet kifogásolnak, a pályáztatás nagy része azonban rendben van.

Kíváncsi a Hír24 egyre testesebb földbérlet-dossziéjára? Kattintson a részletekért!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik