Belföld

Nem csak Győrben a legszebb – interjú a királynővel

Még soha nem tehette egy győri hölgy sem a fejére a legszebbnek járó koronát. Ezidáig. Cserháti Tamara az idei Miss World Hungary. A Győr24 olvasóinak szívesen elmesélte élményeit.

Királynőhöz méltóan érkezett a találkozónkra a 20 éves fiatal lány, aki Győr legújabb büszkesége. Elegánsan, lófarokba kötött hajjal, szolid sminkkel mosolygott a Győr24 fotósára Cserháti Tamara, aki már gőzerővel készül a kínai világversenyre, ahol hazánkat képviseli a szépség. Már telefonbeszélgetésünkkor is pozitív benyomást keltett, a személyes interjú során pedig úgy éreztem, több éve ismerem…

Bár elég közhelynek tűnik, de muszáj megkérdeznem: mi motivált abban, hogy elinduljál a Miss World Hungary versenyen?

2009-ben jelentkeztem egy tini szépségversenyre, a Miss Tini Hungary-re, ahol nyertem, és akkor döntöttem úgy, hogy szeretnék egyszer a felnőtt mezőnyben is elindulni. Leérettségiztem, felvettek az egyetemre, sínre került az életem, ezért úgy döntöttem itt az idő, most kell megpróbálni. Jól érzem magam a bőrömben, meg vagyok elégedve magammal, nem azt mondom, hogy szépnek tartom magam, de elégedett vagyok mind testileg, mind pedig lelkileg.

Nagyon sok modell, aki elindult már ezen a pályán, az azt mondja, hogy őt a szülei vagy a barátai biztatták, hogy vágjon bele. Nálad ez, hogy működött?

Nekem nem mondták, inkább csak támogattak benne. Ez az én döntésem volt, nekem tetszett ez a hivatás. Valójában a modell világ vonzott, de a magasságomból adódóan esélyem se lett volna, hiszen 167 centi vagyok, tehát nagyon alacsony, még most a királynőválasztáson is túl alacsonynak számítottam, úgyhogy ez maradt. (nevet) De tényleg mindenben mellettem voltak a szüleim, bár az első időben édesapám kicsit tartózkodott a dologtól, de az első siker óta már 100 százalékosan kitart mellettem.

Hogyan lehet készülni egy szépségversenyre?

Nagyon sokat sportoltam, már januártól folyamatosan, bár akkor még nem gondoltam, hogy elindulok, akkor úgy voltam vele, hogy inkább majd jövőre, de ahogy lefogytam, hiszen leadtam 7 kilót, feszesebb lett a bőröm, már igazán jól éreztem magam, így belevágtam. Egyébként lelkileg nagyon sokat tréningeztem magam már a válogatók előtt is, folyamatosan mondogattam, hogy Tamara 1000 lány lesz ott, negatívat és pozitívat egyaránt fogsz kapni, úgyhogy mentálisan így próbáltam készülni.

Bizonyára sokan kíváncsiak arra, hogy most, a Miss World Hungary kulisszái mögött mi történt…

Elég változatos programok voltak a herceghalmi felkészítő táborban. Volt például Tvrtko-val egy kommunikációs tréningünk, volt egy pszichiáterrel is beszélgetésünk, aki lelkileg próbált minket felkészíteni a versennyel járó izgalmakra. De Rubint Rékával is sokat edzettünk, Robby D.-től hat-hét órás táncedzést kaptunk, ez nagyon kemény volt, ez volt szerintem az összes lány számára a legfárasztóbb, hiszen nagyon nehéz volt a koreográfia. Emellett voltunk még Zsidró Tamásnál is, a Crystal Nails segítségével pedig gyönyörű körmöket készítettek nekünk. És akkor ott voltak még a háziversenyek.

Háziversenyek?

Igen! Amint beköltöztünk, utána minden nap estek ki lányok a versenyből, volt, hogy egy induló, de volt olyan is, hogy kettő. Naponta kellett különböző témakörökben bizonyítanunk, így bár 19-en költöztünk be, a végére már csak 12-en maradtunk.

Milyen volt a kapcsolat a lányok között? Születtek életre szóló barátságok vagy inkább vetélytársként tekintettetek egymásra?

Ahogy már említettem 19-en voltunk a táborban ebből 16-an nagyon jó barátok lettünk. Azóta is minden nap beszélünk a csajokkal. Andragógia szakos vagyok itt az Apáczai Karon, ötven lánnyal vagyok együtt, és itt sincs olyan jó kapcsolatom senkivel, mint amilyet ezekkel a lányokkal kialakítottam. Konkoly Áginak is iszonyatosan drukkoltam, vele is nagyon jóba lettünk, nagyon örülök, hogy második lett, de említhetném a másik megyei lányt, Ricza Nikit is, vele is jó a viszony.

Milyen érzés volt mikor a sok munka és felkészülés után, kimondták a nevedet és a fejedre került a korona?

A családom és a barátaim. Ők voltak az első gondolataim. Annyian szurkoltak értem, annyi levelet és e-mailt kaptam előtte, és az jutott eszembe, hogy most mindenki ott ül a televízió előtt és engem néz, és csak arra tudtam gondolni, hogy most mennyire büszkék lehetnek rám…szabályosan kirázott a hideg! A nagyszüleim is sírva hívtak fel, ez is nagyon megható volt!

Mi történt az ünnepi pillanatok után, a színpad mögött?

A fotózkodás után átöltöztünk Ágival és átmentünk az after partyra, de akkor is folyamatosan pörögtek a fejemben a gondolatok, hogy kit hívjak, kivel beszéljek, hova menjek. Tele voltam, jó értelembe vett feszültséggel.

Belegondoltál egyébként abba, hogy mivel jár az – csúnyán fogalmazva – ha valaki Magyarország legszebbje lesz?

Ezekkel a dolgokkal még nem vagyok teljesen tisztába. Most az első és legfontosabb a világverseny, hogy ott helyt álljak, hiszen csak egy hónapom van a felkészülésre, néhány hét múlva már Kínában kell lennem, amitől egyébként bevallom, nagyon félek. Holnap már jön hozzám az angoltanárom, megpróbálom csiszolni a nyelvtudásom, bár középszinten azért elég jól kommunikálok, de ott magamra leszek utalva, úgyhogy kell a gyakorlás, most erre fókuszálok. Utána természetesen majd elgondolkodom azon, hogy milyen teendőim vannak. Azt nagyon szeretném, ha a jótékonykodás megmaradna, a Szív Hangja Közhasznú Alapítványt már évek óta támogatjuk a családommal, és nagyon örülök, hogy a versenyen most őket is bemutathattam. Emellett más alapítványokhoz is szeretnék társulni.

Vannak „elődeid” akik közül sokan óriási lehetőségeket kaptak, ma is nap mint nap szerepelnek a képernyőn, míg sokan teljesen eltűntek a rivaldafényből. Itt van például Horváth Éva, aki ismert műsorvezető. Ha felkínálnának a jövőben egy hasonló lehetőséget, akkor élnél vele?

Nem szeretnék olyat elvállalni, amiben nem vagyok jó! Egyelőre a műsorvezetéshez nem értek, mindenképpen azzal szeretnék foglalkozni, amihez van tehetségem. Nem tudom mit hoz a jövő, azt viszont biztosan tudom, hogy pár év múlva majd én is családot szeretnék és hétköznapi életet élni, akár egy multinál, személyügyi szervezőként.

Reméljük Tamara álmai valóra válnak, mi szurkolni fogunk neki, az augusztus 17-i, kínai döntőn.

Az interjú helyszínét a FaceRoom biztosította!
Fotók: Sipos Kata

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik