Belföld

Napsütés helyett zivatarokra számíthatunk

Eső (eső, vihar, )
Eső (eső, vihar, )

Kedden még szinte bárhol lehet zápor és zivatar, szerdán már javul a helyzet, de sokat nem fog sütni a nap ekkor sem.

Eleinte az átmeneti felszakadozások mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé várható zápor, zivatar, főként délen és keleten felhőszakadás, jégeső is valószínű. Délutántól nyugat felől csökken a felhőzet, és éjszaka egyre kevesebb helyen lesz csapadék. Szerdán északon és nyugaton többször, másutt csak időnként növekszik meg erősen a felhőzet, emellett délkeleten több, északnyugaton csak kevés napsütésre számíthatunk.

Délkelet kivételével szórványosan várható zápor, délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. Kedden a délnyugati, szerdán a nyugati, északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban párássá válik a levegő, foltokban köd képződik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 20, 25 fok között valószínű, csak északnyugaton lehet kissé hűvösebb.

Szerda estig a Kárpát-medence fölé eleinte még nedves, labilis, majd nyugat felől már szárazabb, stabilabb levegő érkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik