Belföld

Káosz várható az egészségügyben

kórház (kórház, )
kórház (kórház, )

Július 1-jétől új struktúrában működik a betegellátás, de az egészségügyi államtitkárság hétpecsétes titokként kezeli egyelőre a kórházi struktúra átalakítására vonatkozó adatokat.

A közvélemény mit sem tud arról, hogy a lakóhelyéhez közeli fekvőbeteg-ellátó intézményben júliustól milyen változások lesznek, lesz-e például szülészet vagy sebészet – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy még a múlt héten is zajlottak politikai egyeztetések, és történtek változások a korábbi elképzelésekhez képest, ezért is próbálja a nyilvánosságot kizárni az egészségügyi államtitkárság.

Ugyan bizonyos egészségügyi intézmények már megkapták az újraosztás után megmaradt kapacitásaikat és területi ellátási kötelezettségüket rögzítő listájukat, egyes – például fővárosi – kórházakban még hétfőn is totális bizonytalanság uralkodott – számolt be a Népszava.

A Péterfy Sándor utcai kórházban a kormány július 1-jétől megszünteti a sebészeti ellátást, ami azt is jelentheti, hogy 200-300 ezer beteg marad ellátatlanul, hiszen máig sem tudni arról, hogy mely intézmény, milyen feltételekkel veszi át ezt a feladatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik