Belföld

A nyugdíjkérdés is napirenden ma a Házban

országgyűlés (ingyenes, )
országgyűlés (ingyenes, )

A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2011-es üzleti beszámolójáról és a nyugdíjak adómentességéről is tárgyal ma az Országgyűlés.

Kapcsolódó cikkek

A keddi ülésnap a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2011. május 31. és december 31. közötti üzleti évéről szóló beszámolóról szóló vitával kezdődik, összesen 4 óra 20 perces időkeretben. Ugyancsak ma tárgyalják azt a kormányzati előterjesztést, amely 2013 után is megőrizné a nyugdíjak adómentességét.

Általános vita kezdődik emellett a közlekedési tárgyú törvények módosításáról, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) szóló jogszabály változtatásáról, majd a biztosítási adó és a pénzügyi tranzakciós illeték részletes vitáját is lebonyolítják.

Ezen a héten csütörtökön is ülésezik az Országgyűlés, amikor kizárólag a második Orbán-kormány első két évének értékelése lesz napirenden, Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője kezdeményezésére. Az összesen 4 óra 20 perces időkeretesre tervezett vitában a kabinet 40 percben nyilatkozhat, amit a kormányoldal és az ellenzék egyaránt összesen 130-130 percben véleményezhet.

Az Országgyűlés a következő héttől nyári rendkívüli ülésszakába kezd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik